Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...



Απάντηση σε όσα συνέβησαν την Κυριακή το πρωί έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός εδώσε η ιδιοκτησία της επιχείρησης. Ο Ιανός αναφέρει ότι «ο ΣΥΒΧΑ, απολύτως ...
επιλεκτικά και με τσαμπουκά, διεκδίκησε μόνον ο ΙΑΝΟS, από καταστήματα και τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, να παραμείνει κλειστός».


Ολόκληρη η απάντηση:
«Σήμερα, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, ο Σ.Υ.Β.ΧΑ. αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, παρεμπόδισε το άνοιγμα και τη λειτουργία του ΙΑΝΟΥ στην....... Σταδίου, δημιουργώντας αλυσίδα από συνδικαλιστές και υπαλλήλους ανταγωνιστικών βιβλιοπωλείων, ενώ ταυτόχρονα όλα τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας (Πολιτεία, Public, Πατάκης, Ελευθερουδάκης, Πρωτοπορία κ.ά.) ήταν ανοιχτά.

Παρά τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν από το πρωί, ώστε να απομακρυνθούν από την είσοδο και να ανοίξει το κατάστημα, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι θα μπορούσαν να παραμείνουν έξω από το χώρο συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους, όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία συνεννόηση.

Αντίθετα ο ΣΥΒΧΑ, απολύτως επιλεκτικά και με τσαμπουκά, διεκδίκησε μόνον ο ΙΑΝΟS, από καταστήματα και τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, να παραμείνει κλειστός!

Ανεχτήκαμε επανειλημμένως στο παρελθόν, την παρουσία ανθρώπων αυτής της ομάδας έξω από τα καταστήματά μας  να ασχημονούν, να βρίζουν  ακόμη και να προπηλακίζουν πελάτες και συνεργάτες μας,  όποτε έκριναν εκείνοι σκόπιμο.

Σήμερα, το θράσος τους ξεπέρασε κάθε όριο.  Γι΄αυτό, για πρώτη φορά, καταθέσαμε μηνύσεις εναντίον κάθε υπευθύνου για παρεμπόδιση και παρακώληση της λειτουργίας του ΙΑΝΟΥ αλλά και για την ταλαιπωρία των συνεργατών και των πελατών μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας.

Ενημερωτικά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, η κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβριο. Δεν ρώτησε κανέναν και προφανώς δεν ρώτησε τη διοίκηση ή τους εργαζόμενους του ΙANOY. Ο ΣΥΒΧΑ επίσης αποφάσισε μονομερώς να κηρύξει απεργία ειδικά και μόνο στα βιβλιοπωλεία την 28η Δεκεμβρίου, χωρίς να ρωτήσει ούτε ο ίδιος κανέναν και από όλα τα βιβλιοπωλεία αποφάσισε για πολλοστή φορά να εμποδίσει την λειτουργία του ΙΑΝΟΥ.

Θέλουμε να μας εξηγήσει κάποιος με ποια λογική, μπορεί να επιβληθεί απεργία και γιατί αυτό να γίνει μόνο στους εργαζόμενους στον ΙΑΝΟ, ενώ το ίδιο δεν συνέβη σε κανένα άλλο βιβλιοπωλείο της Αθήνας (Πολιτεία, Public, Πατάκης, Ελευθερουδάκης, Πρωτοπορία κ.α.) και φυσικά σε κανένα άλλο κατάστημα.

Τέλος, λυπούμαστε για την απόφαση του Ρ/Σ 105,5 «Στο Κόκκινο» να αποχωρήσει από τη συνδιοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Ιστοριών που τρία χρόνια τώρα πραγματοποιούνται στον ΙΑΝΟ και ο σκοπός τους είναι η στήριξη του έργου της Κιβωτού του Κόσμου, μαζεύοντας χρήματα και δώρα για τα παιδιά της Κιβωτού.

Όσα συνέβησαν έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS σήμερα, ξεπερνούν κάθε όριο λογικής και κοινωνικής σύμβασης. Η ανοχή μας απέναντι σε φαινόμενα βίας και ασυδοσίας έχει όρια. Αυτή τη στιγμή το κατάστημα είναι ανοιχτό και όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του θα πραγματοποιηθούν κανονικά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου