Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ανεβαίνει η Ελλάδα στη λίστα των διεθνών προορισμών που θα βρεθούν στο επίκεντρο το 2015, με την ABTA, την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων να κατατάσσει την Πελοπόννησο.......
..
Την ίδια στιγμή, η χώρα μας, με 21,5 εκατ. αφίξεις εισέρχεται το 2014 στην παγκόσμια 15άδα των προορισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να θέτει ως στόχο τη 10άδα.


Όσον αφορά τη διεθνή κατάταξη της ΑΒΤΑ (Association of British Travel Agents) -η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη τουριστικά γραφεία και tour operators στη Μεγάλη Βρετανία, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αυστρία και ακολουθούν η Μποτσουάνα, η Κούβα, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ιαπωνία, η Λετονία, η Ισπανία (La Gomera), η Νορβηγία, οι ΗΠΑ (Pacific Coast), η Σιγκαπούρη, η Ολλανδία και στη 12η θέση η Ελλάδα με την Πελοπόννησο.

Σημειωτέον ότι η ΑΒΤΑ θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2015, τον Οκτώβριο, το ετήσιο συνέδριο “The Travel Convention”, στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν πλέον των 600 μελών της καθώς και εκπρόσωποι των GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα (Telegraph, Times κ.α.) κ.α..

Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2015
Η ΑΒΤΑ δημοσιεύει και τις Ταξιδιωτικές Τάσεις του 2015, επισημαίνοντας ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη φαίνεται ότι επανακάμπτει στον κλάδο των ταξιδίων με περισσότερους καταναλωτές να σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα (20%) για τα τις διακοπές τους το 2015 έναντι αυτών που σκοπεύουν να ξοδέψουν λιγότερα (15%).
Οσον αφορά τις σημαντικότερες τάσεις για το 2015:

-Οσοι έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση είναι πλέον πιο τολμηροί με τις διακοπές τους. Εστω κι αν αυτοί είναι λίγοι, η συγκεκριμένη κατηγορία ταξιδιωτών αναμένεται να επηρεάσει θετικά τον τουριστικό κλάδο το 2015. Το 2014 ο μέσος όρος διακοπών ανά άτομο ήταν 3 φορές και για την κατηγορία των …εχόντων 4,7 φορές, έναντι του 3,6 που αντιστοιχούσε σε αυτή την κατηγορία το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου