Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΒΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ...



...ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ...
Στην ευημερούσα Αυστραλία, όλο και περισσότεροι καταναλωτές ρεύματος και φυσικού αερίου, ...
αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και...... ήρθαν αντιμέτωποι με διακοπή της παροχής τους το 2014.


Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής Κοινωφελών Υπηρεσιών ο αριθμός των καταναλωτών στους οποίους, φέτος, κόπηκαν οι παροχές ρεύματος και υγραερίου είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων και έφτασε τους 34,000 στη Βικτώρια, σημειώνοντας αύξηση 26% από την περασμένη χρονιά.

Σε όλη την Αυστραλία κόπηκε το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε πάνω από 100.000 άτομα που δεν είχαν να το πληρώσουν.

Παρά το γεγονός ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε όλη την Αυστραλία, στη Βικτώρια ήταν πολύ πιο συχνό απ΄ ότι στις άλλες πολιτείες.

Και καθώς οι τιμές του ρεύματος και του γκαζιού αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% περίπου εντός των επομένων 12 μηνών, το Συμβούλιο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Βικτώριας εκφράζει φόβους ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός αυτών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα ή φυσικό επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Η κ. Έμα Κινγκ, γενική διευθύντρια του Συμβουλίου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, κατηγόρησε τις εταιρίες παροχής για αναλγησία.

Επίσης, κάλεσε τη νέα κυβέρνηση της πολιτείας να δώσει περισσότερες εξουσίες στην Επιτροπή Κοινωφελών Υπηρεσιών ώστε αυτή να μπορεί να πιέσει τις εταιρίες παροχής αυτών των αγαθών να δίνουν περισσότερο χρόνο και διακανονισμούς σε καταναλωτές που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

«Υπάρχουν οικογένειες που επιλέγουν να βάλουν ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι τους για να φάνε τα παιδιά τους αντί να πληρώσουν το ρεύμα» είπε η κ. King.

Δεν αυξήθηκε, όμως, μόνο ο αριθμός των καταναλωτών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αυξήθηκε και ο αριθμός των δυσαρεστημένων καταναλωτών.

Τα στοιχεία της Επιτροπής αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός των καταναλωτών που υπέβαλλαν παράπονα σε εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ξεπέρασε τις 250.000, ενώ άλλοι 85.000 καταναλωτές υπέβαλλαν παράπονα σε εταιρίες φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου