Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΖΕΜΠ ΜΠΟΥΣ...



H Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε το 54% των προθέσεων ψήφου έναντι του 41% που συγκέντρωσε ο ...
Ρεπουμπλικάνος Τζεμπ Μπους στο ερώτημα περί μιας ενδεχόμενης αναμέτρησης των δύο πολιτικών στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα....... με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ.


Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας και τελευταίο «ισχυρό χαρτί» της δυναστείας των Μπους, ο Τζεμπ Μπους, ανακοίνωσε την 16η Δεκεμβρίου ότι εξετάζει «ενεργά» το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για το Λευκό Οίκο.

Η δημοτικότητά του αυξήθηκε, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, έναντι της Χίλαρι Κλίντον. Στις αρχές του έτους, είχε συγκεντρώσει το 36% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου έναντι της πρώην υπουργού Εξωτερικών, που δεν έχει ανακοινώσει τυπικά την υποψηφιότητά της.

Ο Τζεμπ Μπους, 61 ετών, διατηρεί το προβάδισμα έναντι πολλών Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα. Από τους 15 ενδεχόμενους υποψηφίους, κερδίζει το 23% των προτιμήσεων των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, από 14% το Νοέμβριο.

Ο δεύτερος επικρατέστερος, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, συγκεντρώνει το 13% της πρόθεσης ψήφου, ενώ ακολουθούν ο νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Μάικ Χάκαμπι και ο γερουσιαστής Ραντ Πολ.

Η εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016 αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2015 με τις αναμενόμενες ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων τους από πολλούς Ρεπουμπλικάνους, κυρίως γερουσιαστές, αλλά και από τη Χίλαρι Κλίντον.

Η 67χρονη πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος συνεχίζει να εκφωνεί ομιλίες, συχνά επ΄ αμοιβή, σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, κυρίως σε συνέδρια και σε πανεπιστήμια. Αλλά δεν έχει κλείσει καμιά εκδήλωση εντός του 2015. Πολλοί πολιτικοί αναλυτές θεωρούν βέβαιη την υποψηφιότητά της.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για το CNN σε δείγμα 1.011 ενηλίκων με περιθώριο στατιστικού λάθους ±3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου