Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ήρθαν στα χέρια για τον Τσίπρα



Οι έντονοι διαξιφισμοί ανάμεσα στην αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, και τον δήμαρχο Στυλίδας και επικεφαλής του κόμματος «Τελεία» Απόστολο Γκλέτσο, με φόντο τη ναυτική τραγωδία του «Norman Atlantic» και τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, παραλίγο.....
να οδηγήσουν σε σύρραξη.

Τα αίματα άναψαν έπειτα από παρατηρήσεις και σχόλια του Γκλέτσου για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη ΤσίπραΗ συζήτηση, που διεξήχθη στο γραφείο της στο νησί των Φαιάκων, περιστράφηκε αρχικά γύρω από το ναυτικό δυστύχημα. 

Η κα. αντιπεριφερειάρχης, γνωρίζοντας άριστα το πολιτικό παιχνίδι, κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει κρατικός μηχανισμός (σ.σ. η ανεπάρκεια έχει αποδειχθεί πολλές φορές) και εν συνεχεία η κυρία Πανδή επιδόθηκε σε πολιτική σπέκουλα, σχετικά με το τραγικό συμβάν, κατηγορώντας τις ελληνικές Αρχές ότι σκοπίμως δεν ανέλαβαν την ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης, καθώς όπως επεσήμανε: «Τα πάντα είναι ρημαγμένα. Δεν ήθελαν, γιατί δεν μπορούσαν. Άφησαν το πλοίο να περάσει στα ιταλικά θαλάσσια χωρικά ύδατα». 

Σαφώς και πρόκειται για μία ανεπίτρεπτη τοποθέτηση, από τη στιγμή που καταλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ίδια, βέβαια, δεν φρόντισε να είναι ενήμερη για την ονομασία των ελικοπτέρων διάσωσης και τη διαφορά μεταξύ των πτητικών μέσων τύπου, Σινούκ και Σικόρσκι,  υποπίπτοντας σε ατόπημα λόγω άγνοιας.

Τα αίματα άναψαν έπειτα από παρατηρήσεις και σχόλια του Γκλέτσου για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Τα δύο στελέχη αξιωματικής αντιπολίτευσης (ήταν παρών και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, ΣΥΡΙΖΑ), δίχως να κρατήσουν τα προσχήματα, όπως θα έπρεπε να πράξουν, αντιλαμβανόμενα τον θεσμικό τους ρόλο, έσπευσαν να προασπιστούν την Κουμουνδούρου και τον επικεφαλής του κόμματος.

Παρατίθεται ο διάλογος:

Γκλέτσος: Έρχεται ο Αλέξης στα πράγματα. Τι θα κάνει;
Πανδή: Ο Αλέξης είμαστε όλοι εμείς, δεν είναι μόνο ο Αλέξης, είμαστε όλοι μαζί.
Γκλέτσος: Είπε ο Αλέξης ότι αυτός που έπαιρνε 600 ευρώ θα πάρει 800...
Πανδή: 750 έχει πει...
Γκλέτσος: Έχει τάξει πράγματα και θάματα, θα τα κάνει; Και μη μου πείτε ότι τα ίδια είχε τάξει και ο Παπανδρέου...Εγώ θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον Αλέξη ούτε ψήφο ανοχής. 
Πανδή: Γιατί με στενοχωρείς;
Γκλέτσος: Με άλλον πρωθυπουργό θα έλεγα ναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του 15μελούς να πάει στο 15μελές...

Ξαφνικά επενέβη στη συζήτηση ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης: Είσαι προσβλητικός που λες για το 15μελές... Κάνεις την κριτική που κάνει ο Σαμαράς εδώ και 4 χρόνια...

Ο Απόστολος Γκλέτσος εκνευρίστηκε και αποχώρησε, ωστόσο επέστρεψε μαινόμενος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου