Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΡΕΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ...

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν αμέσως μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι τρεις από τους επτά κατηγορουμένους για την υπόθεση με τις πλαστές διαθήκες,...
με φερόμενο ως «εγκέφαλο» πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μάλιστα καταζητείται μετά από ένταλμα που εξέδωσαν σε βάρος του οι αρχές.


Ειδικότερα, τα μέλη του κυκλώματος -όπως έγινε γνωστό μετά από έρευνες των αρχών- κατήρτιζαν πλαστές διαθήκες καταφέρνοντας να αρπάξουν τις περιουσίες ηλικιωμένων μοναχικών ανθρώπων.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή φέρεται ο πρώην βουλευτή της ΝΔ (1989-1993) και δικηγόρος, ηλικίας 80 ετών, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια αρνείται κάθε κατηγορία. Μάλιστα, έχει διαμηνύσει ότι θα εμφανιστεί άμεσα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στις ανακριτικές αρχές.

Η δράση του κυκλώματος

Σύμφωνα με στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες των αρχών τα μέλη του κυκλώματος κατάφεραν τα τελευταία πέντε χρόνια να ιδιοποιηθούν παράνομα ακίνητα αξίας 1,3 εκατ. ευρώ.

Ως μέλη του κυκλώματος φέρονται δέκα πρόσωπα. Είναι χαρακτηριστικό πως από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος κατάφεραν, μεταξύ άλλων, να ιδιοποιηθούν 12 ακίνητα που ανήκαν σε δύο αδέλφια που είχαν αποβιώσει το 2006 και το 2008 αντίστοιχα. Μάλιστα, κατάφεραν να πουλήσουν σε ανυποψίαστους αγοραστές δύο από αυτά τα ακίνητα, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ στο κέντρο της Αθήνας και ένα διαμέρισμα 81 τ.μ. στο Κουκάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου