Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

'EINAI ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ ''...



Τo ζήτημα των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα και το κενό χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με παιδιά-πρόσφυγες, ...
λόγω καθυστερήσεως μεταβίβασης των απαραίτητων κονδυλίων στο αρμόδιο Ταμείο για τους Πρόσφυγες, έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠοταμιούΜίλτος Κύρκος στη συζήτηση για τη μετανάστευση, που διεξήχθη την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών παρουσία του επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου.


Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι............ «πρέπει να δούμε άμεσα το ζήτημα τηςαναθεώρησης του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ που ουσιαστικά μετατρέπει το νότο της Ευρώπης σε... στρατόπεδο συγκέντρωσης». Ζήτησε δε από τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο να γίνουν γρήγορα βήματα ώστε το θέμα της επανεγκατάστασης τουλάχιστον των Σύρων προσφύγων να αντιμετωπιστεί συνολικά και με αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Ο Μίλτος Κύρκος δήλωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι δομές στέγασης των ανηλίκων προσφυγών λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων και να κινδυνεύουν να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο εκατοντάδες ορφανά παιδιά.

Ο Επίτροπος στην απάντηση του επεσήμανε ότι υπάρχει κενό στη νομοθεσία διότι παρόλοπου οι ελληνικές αρχές έχουν προτείνει στους Σύρους πρόσφυγες να ζητήσουν άσυλο δενμπορούν να τους υποχρεώσουν να το κάνουν γιατί η απόφαση παραμένει ατομική. Όμως,χωρίς αίτηση ασύλου δεν μπορούν να ενταχθούν στο υπάρχον καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου