Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Η Δημοτική Αρχή επιδεικνύοντας πνεύμα συνεργασίας και δείχνοντας καλή διάθεση απέναντι στη μειοψηφία και τις φωνές που υποστηρίζουν ότι έχουν τη λύση  στο ζήτημα των αδέσποτων, ανέθεσε σε συγκεκριμένη «Επιτροπή», με επικεφαλής το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας Σπύρο Ζαχαριά, να επιληφθεί του θέματος.

Από την πλευρά μας, τόνισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, καταθέτουμε ολοκληρωμένη .....
πρόταση απέναντι στις αοριστίες ορισμένων συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μέσα από διάφορες συνεντεύξεις-ανακοινώσεις, είτε «περί άλλων τυρβάζουν», είτε προτείνουν  Επιτροπές για το θέμα των αδέσποτων, στις οποίες όμως δεν έχουν  καμία αρμοδιότητα.
Ανεπίσημα, οι ίδιοι συμβουλεύουν επίσης τους συμπολίτες μας, σε περίπτωση που κάποιο αδέσποτο τους επιτεθεί, να μηνύσουν τον Δήμαρχο, πιστεύοντας ότι έτσι θα τον «εξοντώσουν» πολιτικά και θα φθείρουν την Δημοτική Αρχή.
Οσο αφορά στα χρήματα που απαιτούνται για το συγκεκριμένο εγχείρημα, εκείνοι προτείνουν το ποσό των 100.000 € για το εκτιμώμενο αριθμό των αδέσποτων (50-100), όταν για 450 οικογένειες αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας στη Κόρινθο καταβάλλουμε λιγότερα χρήματα.
Εμείς την ίδια στιγμή, είπε, ενώ έχουμε  διαμορφώσει σύγχρονες εγκαταστάσεις στο πεδίο βολής δαπανώντας 20.000 €, κάποιοι αμφισβητούν την ύπαρξή τους χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν επισκεφθεί τον χώρο. Οι προδιαγραφές των εγκαταστάσεων (εάν χρειάζονται βελτιώσεις μπορούμε να το κάνουμε) είναι σύμφωνες με τον νόμο και έγιναν σε συνεργασία, παρότρυνση, βοήθεια και τεχνογνωσία των περιβαλλοντικών  οργανώσεων.
Ορισμένοι πάλι, εγείρουν διάφορες αμφιβολίες σχετικά με την κυριότητα του χώρου φιλοξενίας των αδέσποτων στο πεδίο βολής ενώ γνωρίζουν, ότι τμήμα της επιφάνειας αυτής, της οποίας έχουμε  καθαρίσει και αξιοποιήσει, ανήκε παλιότερα στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Επιπλέον, με τις ενέργειές μας προστατεύουμε το παραπάνω χώρο από τη «βορά» των καταπατητών, αφού εκεί φιλοξενούνται τα αντλιοστάσια  του Δήμου καθώς και η στάθμευση και φύλαξη των οχημάτων του.
Οι εγκαταστάσεις αυτές, από τη μία πλευρά θα προσφέρουν πάρα πολλά σε σχέση με τις συνθήκες που βιώνουν τα αδέσποτα, (που έχουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη σίτισης – στέγασης -δηλητηριάσεις), ενώ από την άλλη, οι πολίτες θα προστατευθούν από την καθημερινή απειλή των επιθέσεων.
Διστάζουν κάποιοι να πουν ευθαρσώς αυτό που είναι η δική μας θέση, ότι δηλ. απαγορεύεται τα αδέσποτα να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και να σιτίζονται στο κέντρο της πόλης και πλησίον εμπορικών κέντρων, σχολείων και νηπιαγωγείων.
Εμείς αναμένουμε από την αντιπολίτευση όχι να βάζει εμπόδια στη Δημοτική Αρχή αλλά μέσα από ένα γόνιμο και θεσμικό διάλογο, να μας παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή της  για να δούμε εάν αυτή οδηγεί στην απομάκρυνση των  αδέσποτων από το κέντρο της Κορίνθου, κάτι που το επιθυμεί και η τοπική κοινωνία.
Την ίδια όμως στιγμή,  βλέπουμε κάποιους να ταΐζουν τα συμπαθή τετράποδα στο κέντρο της Κορίνθου, είτε γιατί ερμηνεύουν λανθασμένα ότι το φυσικό τους περιβάλλον είναι ακόμη και τα κέντρα των πόλεων, είτε γιατί θεωρούν ότι έτσι, θα ασκήσουν πίεση στο Δήμαρχο και θα κάνουν «ζημιά» στη Δημοτική Αρχή, δημιουργώντας ένα «κλίμα» εις βάρος της.
Αναφορικά με τους φιλόζωους αλλά και εκείνους που σκοπεύουν να αγοράσουν ένα σκυλί, είπε, ότι τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να τους καλέσουμε να φιλοξενήσουν ένα αδέσποτο στο σπίτι τους. Εξάλλου, όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε φιλοζωικές οργανώσεις είναι πολύ περισσότεροι από τον αριθμό των αδέσποτων που κυκλοφορούν στη Κόρινθο.
Εμείς όμως, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, πρέπει να διασφαλίσουμε τους συμπολίτες μας και κάτω από αυτό το πρίσμα, καλούμε όσους έχουν νέες προτάσεις να τις καταθέσουν και να καταγραφούν στα πρακτικά. Περιμένουμε την «Επιτροπή» και τους εμπλεκόμενους σε αυτήν, να πάρουν θέση μπροστά  στα «κοπάδια» που κυκλοφορούν στην Κόρινθο.
Η Δημοτική Αρχή δεν ανέχεται την «κοροϊδία» των 2 χρόνων της «Επιτροπής»  γι΄ αυτό την «καλεί» να καταθέσει την πρόταση της, όπως «καλεί» και αναμένει επίσης απο το Ελληνικό Κοινοβούλιο να διορθώσει τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία αφήνει έρμαιο τον πολίτη (κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία πόλη του εξωτερικού), απέναντι σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τα αδέσποτα.
Η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει το δικαίωμα των ζώων με ευθύνη όμως των ειδικών και των κτηνιάτρων και παράλληλα, υπερασπίζεται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να περπατά με ασφάλεια στην πόλη του.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου