Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Δημοκρατική Παράταξη: Εξόρμηση στελεχών από 14 έως 17 Δεκεμβρίου

Τη διενέργεια πανελλαδικής εξόρμησης με τη διοργάνωση ανοικτών θεματικών εκδηλώσεων από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου, με ομιλητές στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, στελέχη που συμμετέχουν στην επιτροπή προγράμματος αλλά και .........
στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, αποφάσισε η Συντονιστική Γραμματεία που έχει την ευθύνη για τη διενέργεια του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη για τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση, στις εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιείται ανοικτός και ουσιαστικός διάλογος με τους πολίτες για τη διαμόρφωση των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων ενόψει του συνεδρίου, που θα λάβει χώρα στα τέλη Ιανουαρίου. 

Στο ίδιο πλαίσιο, έχουν προγραμματιστεί δύο θεματικές εκδηλώσεις για την ερχόμενη Τρίτη (9 Δεκεμβρίου), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στις οποίες θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Η πρώτη θα έχει θέμα: «Οι Αλλαγές και οι Μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και στην Αυτοδιοίκηση», στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών από όλη την Ελλάδα.

Η δεύτερη, θα αποτελεί άνοιγμα της διαδικασίας διαμόρφωσης των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, στις 18.00 το απόγευμα, με τη συμμετοχή, όπως αναφέρεται, εκατοντάδων στελεχών που θα συγκροτήσουν τις 70 θεματικές ομάδες.

Κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας «παρουσιάστηκαν, επίσης, τα αποτελέσματα της οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με τη συγκρότηση 54 (σε σύνολο 61) Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ), ποσοστό περίπου 88%». 

Στην ενημέρωση αναφέρεται ακόμα ότι «οι διαδικασίες ανασυγκρότησης προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς ακόμη και στις λιγοστές περιοχές όπου ΝΕ του ΠΑΣΟΚ είχαν αρνητική στάση, κάτι που όπως διαπιστώνεται δεν γίνεται αποδεκτό από την πλειοψηφία των στελεχών του κινήματος στις συγκεκριμένες περιοχές, που στηρίζουν το εγχείρημα του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

Σημειώνεται, τέλος, ότι «ο αγώνας για την ενότητα και τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, αποτελεί κοινή πεποίθηση και συλλογική απόφασ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου