Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΥΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ''...



Δριμεία κριτική στη Δύση, όπως άλλωστε το συνηθίζει, άσκησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι οι δυτικές χώρες θέλουν να υψώσουν ένα τείχος ...
γύρω από τη Ρωσία. Στο ετήσιο διάγγελμά του, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου αναφέρθηκε στην ουκρανική κρίση επισημαίνοντας πως το Κίεβο δεν χρειάζεται πολιτικά παιχνίδια, αλλά οικονομική βοήθεια, την οποία όμως οι ΗΠΑ και οι υπόλοιπες δυτικές χώρες διστάζουν να προσφέρουν και ανακοίνωσε μέτρα για να δώσει το "φιλί της ζωής" στη ρωσική οικονομία.


«Θέλουν να χτίσουν ένα τείχος γύρω μας», είπε ο Πούτιν, αναφερόμενος .........στις δυτικές χώρες αλλά «η Ρωσία δεν θα ακολουθήσει η ίδια την οδό της απομόνωσης, γιατί αυτό θα ήταν σημάδι αδυναμίας». «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ», ανέφερε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως «η Δύση πάντοτε ήταν αντίθετη στο να γίνει δυνατή η Ρωσία» και κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για απόπειρα απομόνωσης της Μόσχας. Ανάμεσα στα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που ανακοίνωσε είναι: «η αμνηστία για επαναπατρισμό κεφαλαίων, το πάγωμα της αύξησης των φόρων σε ορίζοντα τετραετίας, η μείωση του ελέγχου στην επιχειρηματική δραστηριότητα».

Αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία σέβεται την Ουκρανία ως «αδελφή χώρα» και την κρατική της κυριαρχία, όμως η προσαρτηθείσα Κριμαία «θα έχει για πάντα ιερή σημασία» για τη Μόσχα.

Ο Πούτιν παρομοίασε μάλιστα την στρατηγικής σημασίας χερσόνησο με το «Όρος του Ναού» στην Ιερουσαλήμ. Πρόσθεσε πως όσα συμβαίνουν στη νοτιοανατολική Ουκρανία «δείχνουν πως η ρωσική στάση απέναντι στην κρίση είναι σωστή». Τέλος, επανέλαβε πως η εκδίωξη του Βίκτορ Γιανουκόβιτς ήταν «απομάκρυνση του νόμιμου προέδρου» και είπε πως «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τύχει υποστήριξης η ένοπλη κατάληψη της εξουσίας» ή «οι μαζικές δολοφονίες στην Οδησσό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου