Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι ζητούν εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή και εκλογές το 2015 «Οργιάζουν» οι ζυμώσεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - Διαβάστε το κείμενο που διακινείται με τίτλο «πρόταση για εθνική συμφωνία- συνεννόηση» - Θα καταθέσουν την σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Οργιάζουν» οι ζυμώσεις στους διαδρόμους του κοινοβουλίου από βουλευτές που φαίνεται να επιθυμούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, κόντρα στις εως τώρα αποφάσεις των κομμάτων τους.  
Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα βουλευτών της ΔΗΜΑΡ αλλά..........
και της ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών ετοιμάζουν σχετική επιστολή προκειμένου να την καταθέσουν στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη την ερχόμενη εβδομάδα αμέσως μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. Το περιεχόμενο της επιστολής θα είναι ανάλογο με αυτό της πρότασης που κατέθεσαν χθες έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.
Συγκεκριμένα, οι συντάκτες θα ζητούν εθνική συνεννόηση με στόχο την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Bουλή και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ως ισχυρή συμβολική έκφραση μιας συναινετικής διαδικασίας. Ωστόσο θα σημειώνουν ότι απαιτείται σαφές χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης. 
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σημερινό του μήνυμα κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης  να συμμετάσχουν «στην μεγάλη εθνική προσπάθεια» επισημαίνοντας πως η ευκαιρία της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν πρέπει να χαθεί. 
Υποστήριξε δε πως «‘Όποιος προσπαθήσει κάτι τέτοιο θα φέρει τεράστια ευθύνη» και πρόσθεσε «Η πρότασή μας θα φέρει νέο Σύνταγμα σε δυόμιση χρόνια το πολύ! Αν δεν προχωρήσει σήμερα η συνταγματική αναθεώρηση, νέο Σύνταγμα μπορεί να υπάρξει μόνο μετά το 2021! Είναι κρίμα να χαθούν κι άλλα χρόνια, για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ο Ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει….». 
Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έθεσε ως αδιαπραγμάτευτους όρους για την επίτευξη της πολιτικής σταθερότητας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της συζήτησης για τις αλλαγές στον Καταστατικό Χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο θα υπογράφουν οι: Νίκη Φούντα, Θωμάς Ψύρρας, και Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Γρηγόρης Ψαριανός και Χρήστος Αηδόνης. Την αποδοχή του περιεχομένου θα εκφράσουν πιθανότατα και οι: Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Κουράκος κ.α. 
 
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου