Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ

Την 8η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Οσίου πατρός ημών Παταπίου του θαυματουργού και πανηγυρίζει η ομώνυμος Ιερά Μονή στο Λουτράκι. Το βράδυ της Κυριακής 7η Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ. μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του εκ Λουτρακίου καταγόμενου.......
Σεβ. Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.
Στην συνέχεια και περί ώρα 9.00 μ. μ. στο Σπήλαιο, όπου φιλοξενείται το άφθαρτο Λείψανο του Οσίου Παταπίου, θα τελεσθεί ολονύκτια Ι. Αγρυπνία.
Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 π. μ., θα τελεσθεί Αρχιερατικός Όρθρος και στη συνέχεια πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, στο τέλος της οποίας θα λάβει χώρα η τελετή της Ενθρονίσεως της, μετά την εκδημία της μακαριστής Ηγουμένης Ισιδώρας και τις Εκλογικές διαδικασίες αναδειχθείσης, νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντης Μοναχής.
Η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες θα αποτελέσει ευκαιρία προς δοξολογία στον Τρισάγιο Θεό, τιμή στον Όσιο προστάτη της Κορινθίας, αγιασμό των ιδίων και των οικείων τους αλλά και ενίσχυση της νέας Ηγουμένης στο έργο που αναλαμβάνει.

Τελευταία άρθρα από τον/την KORINTHOSTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου