Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΗ...

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κρίστοφερ Λι. Ο βετεράνος ηθοποιός που χάρισε εμβληματικές ερμηνείες.... ...
στον κινηματογράφο και στο θέατρο, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 93 ετών. Ο Λι είχε νοσηλευτεί επειδή αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβληματα και έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια.



Ο χαρισματικός ηθοποιός που συνδέθηκε με τον ρόλο του «Δράκουλα», στην κλασική ταινία τρόμου του Τέρενς Φίσερ (1958), άφησε την τελευταία του πνοή, την Κυριακή, στο Chelsea and Westminster Hospital του Λονδίνου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.



Η είδηση του θανάτου του Κρίστοφερ Λι, έγινε γνωστή, μόλις σήμερα, έπειτα από επιθυμία της συζύγού του. Η Gitte Lee, ήθελε να ενημερωθούν πρώτα οι συγγενείς του αξέχαστου ηθοποιού και έπειτα τα Μέσα. Το ζευγάρι ήταν παντερμένο για περισσότερα από 50 χρόνια.

Η καριέρα του ηθοποιού στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1947, με έναν ρόλο στην ταινία «Corridor Of Mirrors», αλλά ο Λι κατάφερε να αποκτήσει την φήμη που αντιστοιχούσε στο ταλέντο του, στα τέλη της δεκαετίας του '50. Χάρη στη συνεργασία του με την θρυλική Hammer Films, την κινηματογραφική εταιρία παραγωγής που για πάνω από δύο δεκαετίες μεσουρανούσε στο χώρο των ταινιών τρόμου, ο Λι έκλεισε έναν ρόλο στην ταινία «The Curse of Frankenstein». Ο ρόλος όμως, που τον σημάδεψε μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν εκείνος του «Δράκουλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου