Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΗΔΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

«Μπαταχτσήδες» συχνά εύποροι αφού φεσώνουν τη ΔΕΗ μεταπηδούν σε άλλες εταιρείες, εκμεταλλευόμενοι το νομοθετικό κενό, και ηλεκτροδοτούνται κανονικά, συνεχίζοντας να της χρωστούν πολλές χιλιάδες ευρώ......
Αναζητώντας την άκρη στο μίτο με τα ανεξόφλητα χρέη των πιο εύπορων κακοπληρωτών της, η ΔΕΗ πέφτει το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά πάνω σε περιπτώσεις πελατών με μεγάλες οφειλές, οι οποίες όμως δεν αποτελούν εμπόδιο για την αλλαγή προμηθευτή, και τη μετακόμιση σε άλλη εταιρεία, χωρίς να ρυθμίσουν πρώτα τα χρέη τους.

Ανάμεσα στα πρώτα ευρήματα ξεχωρίζουν οι ιδιοκτήτες 3 μεγάλων ακινήτων στα Βόρεια και Νότια Προάστια, στους οποίους η ΔΕΗ προ μηνός είχε κόψει το ρεύμα, καθώς μαζί με άλλους 11 της χρωστούσαν για πάνω από χρόνο κοντά στα 500.000 ευρώ.

Αντίθετα όμως με τους υπόλοιπους που αμέσως μετά την αποκοπή έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, οι 3 συγκεκριμένοι προτίμησαν να αλλάξουν προμηθευτή, χωρίς φυσικά να κάνουν διακανονισμό.

Χρωστούν συνολικά κοντά στα 100.000 ευρώ για ρεύμα που αφορά τρεις βίλες σε Ερυθραία (επιφάνειας 600 τ.μ.), Μαρούσι (250 τ.μ.) και Βούλα (450 τ.μ.), και η ΔΕΗ προτίθεται να τους κυνηγήσει δικαστικά, κάτι όμως που σημαίνει ότι θα της πάρει κάμποσα χρόνια μέχρι να εισπράξει τις οφειλές.

Αναζητώντας τρόπους για να περιορίσει το φαινόμενο πριν αυτό πάρει διαστάσεις, η ΔΕΗ απευθύνθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζητώντας της να αλλάξει τον κανονισμό και να υποχρεώνει στο εξής όποιον χρωστάει και θέλει να αλλάξει εταιρεία, πρώτα να κάνει διακανονισμό της οφειλής του με τον τωρινό του πάροχο, και μετά να μετακομίζει στον καινούργιο, ώστε η οφειλή του να τον συνοδεύει. Αυτό που στην ουσία ζητά η ΔΕΗ από τη ΡΑΕ είναι να δώσει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να πάψει να επανασυνδέει το ρεύμα αν δεν έχει πάρει σχετική βεβαίωση από τον προηγούμενο προμηθευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου