Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΝΟΥΣΗ

Εκρηκτική είναι πλέον η κατάσταση στην κυβέρνηση μετά το σοβαρό επεισόδιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Γιάννη Πανούση. Για πρώτη φορά στα χρονικά της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, ένας.......
Πρόεδρος της Βουλής επιτίθεται με τόση σφοδρότητα σε υπουργό. Ο λόγος για την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση εξαπολύει επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης με αφορμή τα όσα είπε για τους αστυνομικούς της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Πανούσης είχε πει: «Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση. «Δεν μπορεί να υποτιμάται (και άλλη φορά έχει συμβεί) η Αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη».
Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η κ. Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στον κ. Πανούση υποστηρίζοντας ότι υποδαυλίζει την αντιπαράθεση. Λέει επίσης ότι με τις δηλώσεις του για σεβασμό της Αστυνομίας από τη Βουλή υποβαθμίζεται το Κοινοβούλιο.
Η υπόθεση παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς παρεβένη ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης και με μία τοποθέτησή του βάζει φωτιά καθώς στηρίζει τον κ. Πανούση και αφήνει αιχμές κατά της κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Βούτσης δήλωσε πως είναι από κάθε άποψη άκαιρο και δεν βοηθάει καθόλου τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατυπώνονται προσωπικές αιχμές απέναντι σε συλλογικά εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας, όπου η πολιτική του εκδημοκρατισμού και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους πολίτες αποτελούν υποχρέωση και στοίχημα της κυβέρνησής μας. Ο Γ. Πανούσης υπηρετεί αυτή την πολιτική με όλες του τις δυνάμεις», καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης .
Η αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου – Πανούση πλέον ξεφεύγει από τα όρια και δημιουργεί μείζον πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα. Η κόντρα ξεκίνησε όταν η Πρόεδρος της Βουλής είχε απαιτήσει από αξιωματικό της αστυνομίας να διώξει τις κλούβες γιατί εμποδίζουν διαδηλωτές να πάνε στη Βουλή και συνεχίστηκε μετά την απόφασή της να απαγορεύσει την είσοδο ακόμη και στις τουαλέτες για τους αστυνομικούς που φρουρούν τον κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου