Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Φοιτητές ελληνικού Πανεπιστημίου φωτογραφίζονται γυμνοί

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 άνοιξε τις πύλες της η Ομαδική Έκθεση των φωτογραφικών ομάδων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του Πανεπιστημίου, με τίτλο «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ». Η Έκθεση θα έχει διάρκεια έως και....
... τις 24 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή τις εργάσιμες μέρες και ώρες 8:00-13:00 και 18:00-21:00.

Στην Έκθεση συμμετέχουν οι φωτογραφικές ομάδες του ΑΠΘ: Φωτογραφική Λέσχη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΦΛΑΣ, ο Φωτογραφικός Όμιλος ΑΠΘ (ΦΟΑΠΘ), η ομάδα του Πολύδρομου, η «Phototopos» και η Άρτεμις Μάλτα.

Η φωτογράφος Άρτεμις Μάλτα στα πλαίσια της έκθεσης φωτογραφίας παρουσίασε τα ιδιαίτερα καλλιτεχνικά της έργα με τίτλο Exposed/ Εκτεθειμέν@.

Η φωτογράφος Άρτεμις Μάλτα αναφέρει:

«Έναυσμα της έκθεσης αυτής, είναι η γενικευμένη αντίληψη σχετικά με το "όμορφο". Ιδιαίτερα αυτή που αναπαράγεται και υπαγορεύεται από τα ΜΜΕ και την μαζική κουλτούρα. Η δική μου προσέγγιση, δεν αναγνωρίζει ελαττώματα αλλά χαρακτηριστικά και όλα τα χαρακτηριστικά είναι όμορφα γιατί έχουν κάτι να πουν.

Χρησιμοποίησα ένα μαντήλι, 12 φίλους, ένα δωμάτιο και μια κάμερα.

Δίνοντας στον καθένα και την καθεμία το μαντήλι, πρότεινα να καλύψουν οι ίδιοι όχι όμορφο. Κάποιοι δεν έκρυψαν τίποτα και κάποιοι πολλά.

Κάποιοι ένιωσαν άνετα και ασφαλείς αμέσως, κάποιοι χρειάστηκαν χρόνο. Η διαδικασία έπαιξε τον ρόλο της. Όπως κι ο χώρος και η σχέση μου μαζί τους.

Σαν απόρροια όλου αυτού, μια συνειδητοποίηση: Τα πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν και ίσως θα υπάρχουν για πάντα, η επίδραση όμως που έχουν στον καθένα και την καθεμία από εμάς είναι διαφορετική, μεταβαλλόμενη, όχι προκαθορισμένη και σχετική.»ΠΗΓΗ: foititikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου