Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΛΙΑΡΓΚΟΒΑΣ : ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018...

Για Μνημόνιο μέχρι και το 2017-2018 έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, πρώην επικεφαλής...
του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, μιλώντας στη Βουλή, εφόσον δεν υπάρχουν ενδογενείς πόροι ή δυνατότητα εξόδου στις αγορές, για να.... καλύψουν τις ανάγκες.


Όπως τόνισε ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, μιλώντας στην Εξεταστική για το Μνημόνιο, τώρα δεν βγαίνουμε στις αγορές, διότι τα επιτόκια είναι πάρα πολύ υψηλά, εκτιμώντας παράλληλα ότι μέχρι 2017 έως 2018 θα χρειαστεί η Ελλάδα 30-40 δισ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Λιαργκόβας, αν δεν έχουμε ενδογενείς πόρους αναγκαστικά θα τα ζητήσουμε από τις αγορές και εφόσον σήμερα, όπως είπε, είναι απαγορευτικά τα επιτόκια, θα πρέπει να τα ζητήσουμε από τους δανειστές.

Σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού κ. Αμυρά για το αν εκτιμά πως θα υπάρχει Μνημόνιο τελικά μέχρι το 2018, απάντησε ότι ο λόγος που δεν βγαίνουμε, είναι γιατί τα σπρεντς είναι πάρα πολύ υψηλά, εκτός και αν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, ώστε σταδιακά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να βγούμε στις αγορές.

Ο κ. Λιαργκόβας επισήμανε ότι δεν σημαίνει βέβαια ότι, αν βγούμε στις αγορές, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, ώστε σταδιακά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να βγούμε στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου