Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για μπλοκάκια, αγρότες και τεκμήρια

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για μπλοκάκια, αγρότες και τεκμήρια
Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για αγρότες, αμειβομένους με μπλοκάκια και όσους πιάνονται άδικα στην τσιμπίδα των τεκμηρίων προετοιμάζει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών στο παρά πέντε της εκπνοής τής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η καθυστέρηση επίλυσης των γνωστών εδώ και μήνες  προβλημάτων αναμένεται να...
κάνει άνω - κάτω την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο θα αντιμετωπίζονται προβλήματα που αφορούν την ενεργοποίηση τεκμηρίων σε όσους έχουν ελάχιστους τόκους καταθέσεων και ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο χωρίς κανένα εισόδημα.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, είχε καταγραφεί και πέρυσι και πριν από λίγες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών έκανε νομοθετική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του θέματος, η οποία αποδεικνύεται ανεπαρκής. Στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών άλλωστε, η τελευταία παρέμβαση από το υπουργείο Οικονο μικών ήταν με διάταξη νόμου προ περίπου ενός μηνός, με την οποία ακυρωνόταν ο φόρος σε αποζημιώσεις και επιχορηγήσεις έως 12.000 ευρώ.
Τέλος, προωθείται στη Βουλή και η διάταξη για την – αυτονόητη – απαλλαγή από τον φόρο δωρεάς των συγγενών των θυμάτων του «Norman Atlantic», οι οποίοι έλαβαν ενίσχυση από την Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου