Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

'ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΜΕ''...

Τους πέντε βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα διακυβέρνησης ......
ανέπτυξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.


Ο γραμματέας του κόμματος υποστήριξε ότι τα πέντε τελευταία χρόνια αντιπαρατίθενται δύο λογικές: «Η πρώτη ανασύρει το σενάριο sos των υπερκερδών των λίγων με ακραία λιτότητα και διάλυση κοινωνικού κράτους. Η δεύτερη λύση είναι η στροφή στην πραγματική οικονομία με ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης». Ο ίδιος επισήμανε ότι «αρνούμαστε πως για να αναδιαρθρώσουμε τα δημόσια οικονομικά έπρεπε να δημιουργήσουμε 1,5 εκατ. ανέργους και ακραία φτώχια. Θεωρούμε πως υπάρχει εναλλακτική πολιτική – άλλος δρόμος και αυτόν δείχνει το πρόγραμμά μας».

Ο δεύτερος πυλώνας κατά τον κ. Βίτσα είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που ήδη από το περασμένο φθινόπωρο ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στην Θεσσαλονίκη. «Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ενδυναμώνει την αγορά εργασίας» είπε για να συνεχίσει «έχουμε ενιαίο εθνικό σχέδιο με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Λέμε με ποιους είμαστε: φτωχούς άνεργους νέα γενιά, αγρότες. Εφαρμόζουμε σχέδιο κοινωνικής σωτηρίας ρεαλιστικό. Αρνούμαστε να παραδώσουμε το σχεδιασμό στα συμφέροντα που έχουν στόχο το υπερκέρδος».

Ως τρίτο πυλώνα περιέγραψε την μάχη ενάντια στο πελατειακό κράτος και την διαφθορά λέγοντας ότι «Η πατρίδα μας είναι πλούσιος τόπος που το τρίγωνο της αμαρτίας λεηλατεί και αυτό θα αλλάξει. Το κομματικό κράτος έχει τελειώσει, στο πάρτι διαφθοράς τα φώτα έσβησαν».

Τέταρτος άξονας αποτελεί το πεδίο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Ο κ. Βίτσας με απαρχή την κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup της Τετάρτης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ υποταγή, ούτε και μπλόφα». «προσβλέπουμε σε Ευρώπη σύγκλησης, αλληλεγγύης και ειρήνης. Αντιπαρατάσσουμε ένα σχέδιο ριζοσπαστικών αλλαγών» είπε και συνέχισε « Σεβόμαστε τους κανόνες πλαισίου που επιχειρούμε να το αλλάξουμε. Σφάλμα να θεωρηθεί ότι ο σεβασμός είναι αδυναμία. Νέα συμφωνία με δικαιοσύνη και περηφάνια. Δεν υπάρχει η λέξη υποταγή  ούτε η λέξη μπλόφα. Αυτή η κραυγή ανάγκης αλλαγής θα ακουστεί την Τετάρτη από τον ενωμένο λαό που η καρδιά του πάλλεται και θα εναντιωθεί».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε να δώσει απλά μια μάχη αλλά να μείνει η αξιοπρέπεια – δημοκρατία . Η ελπίδα είναι εδώ και το μέλλον δηλώνει την παρουσία του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου