Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σακελλαρίδης: Η "παράταση" μπλόκαρε το κοινό ανακοινωθέν

Η διαφωνία ως προς την αναφορά περί "παράτασης" ήταν εκείνη που μπλόκαρε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις μαραθώνιες εργασίες του χθεσινού Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε ο.....
κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ο Γ.Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Μέγκα, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τηλεφώνημα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν εκδοθεί το κοινό ανακοινωθέν και αποφασίστηκε να απορριφθεί από την ελληνική πλευρά.


Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε δημοσίευμα που αναφέρει ότι πριν απορριφθεί, το ανακοινωθέν είχε υπογράψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους έως τη Δευτέρα.
Αναφερόμενος στην εμπλοκή για το κοινό ανακοινωθέν, εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί μια διατύπωση που να αναγνωρίζει την παράταση ενός πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και σε εμβάθυνση της ύφεσης στην οικονομία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για συμφωνία και πως γίνεται προσπάθεια για μια αμοιβαία επωφελή λύση στο Eurogroup της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου