Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΑΦΗΣΕ ΕΚΘΕΤΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η Ε.Ε; ''

Δεν βρίσκεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο των διεθνών ΜΜΕ, με αφορμή το ενδεχόμενο εκλογών και ανάδειξής του στην εξουσία. Είναι και η κυβέρνηση -και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς-, ο οποίος δέχεται επικρίσεις...
για την απόφασή του να επισπεύσει την προεδρική εκλογή.


Τα γερμανικά ΜΜΕ, δε, υιοθετούν μια πιο σκληρή στάση και ενδεικτικό αυτής είναι το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, το οποίο ...........διερωτάται εάν «εγκατέλειψε η Ευρώπη τον Αντώνη Σαμαρά».

Χαρακτηριστικά, η γερμανική εφημερίδα γράφει: «Έπρεπε η ΕΕ να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά ή τον άφησε έκθετο, με αποτέλεσμα εκείνος να οδηγηθεί στη λύση της πρόωρης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ίσως με πρόωρες εκλογές;».

Και απαντά, στο δικό της ερώτημα: «Η απάντηση θα πρέπει να είναι, φυσικά όχι. Η Ελλάδα πρέπει να λύσει και όχι να "κουκουλώσει" τα προβλήματά της. Αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση, είτε αυτή καθοδηγείται από τον Σαμαρά είτε από κάποιον άλλο».

Υπογραμμίζει, δε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι υποχρεωμένη να παίζει κανένα παιχνίδι, για χάρη της «πολιτικής ειρήνης».

Όσον αφορά στα σενάρια που «πυροδότησε» η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η γερμανική εφημερίδα «βλέπει» ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εθνικές εκλογές, που «προκαλούν ανησυχία σε όλους εκείνους που είχαν συνηθίσει στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο συνασπισμός του είναι προβλέψιμοι».

«Εκλογές σημαίνουν κατ' αρχήν αβεβαιότητα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα προγράμματα βοήθειας και το ευρώ. Ξεκινά ένας νέος φαύλος κύκλος; Εν μέρει, το δίλημμα οφείλεται στον ίδιο τον Σαμαρά» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Και εξηγεί η Suddeutsche Zeitung: «Υποσχέθηκε (σ.σ. ο Σαμαράς) στους ψηφοφόρους του να απαλλάξει μέχρι το τέλος του χρόνου τη χώρα από την σκληρή εποπτεία της τρόικας. Με την καλή αυτή είδηση θα είχε έστω και μια μικρή ευκαιρία να επανεκλεγεί. Πλέον, όμως, δεν μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή του. Η τρόικα έχει σοβαρούς λόγους να μην παίξει το παιχνίδι αυτό, ο προϋπολογισμός στην Αθήνα παρουσιάζει προβλήματα. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη μια ελληνική αυταπάτη».

«Εάν ο υποψήφιός του χάσει την προεδρική εκλογή, τότε θα γίνουν εκλογές εντός τεσσάρων εβδομάδων. Οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν τον Σαμαρά. Το ερώτημα είναι, έπρεπε η ΕΕ να παίξει το παιχνίδι του για χάρη της πολιτικής ειρήνης;» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου