Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ανήλικοι με κατηγορίες για έξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στην Κορινθία


Δύο δεκατετράχρονους περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε για διακεκριμένες κλοπές και συνέργεια σε αυτές...
...που θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομικό δελτίο τύπου, συνελήφθη ένας ανήλικος ημεδαπός Ρομά για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν ανήλικο ημεδαπό Ρομά συνεργό του.

Πιο συγκεκριμένα:

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής οχημάτων, καθώς και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής από όχημα, στην Κόρινθο Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (17-9-2013) το μεσημέρι, στη Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 14χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμα έναν (1) 14χρονο ημεδαπό ΡΟΜΑ, συνεργό του.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφού πήγαν σε χώρο στάθμευσης οικίας, αφαίρεσαν μία (1) μοτοσικλέτα και ένα (1) μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπών, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτά και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας από αυτούς, ο οποίος επέβαινε στο μοτοποδήλατο που είχε αφαιρέσει.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε επίσης ότι, οι δύο ανήλικοι, χθες πρώτες πρωινές ώρες, είχαν διαπράξει δύο (2) διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, όπου αφαίρεσαν χρήματα, διάφορα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και είδη ένδυσης και τροφίμων.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι ανωτέρω διέρρηξαν ένα (1) όχημα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμα ένα μοτοποδήλατο και ένα επιβατηγό αυτοκίνητο.

Κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος από τα αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα ζευγάρι γάντια.

Επιπρόσθετα, χθες το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, βρέθηκε εγκαταλειμμένη και η μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργός του.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου