Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Οριστικοποιήθηκε η Μελέτη του Νέου Πανεπιστημίου στην Κόρινθο [βίντεο]


Ανακοινώθηκε η οριστικοποίηση της μελέτης του Νέου Πανεπιστημίου στην Κόρινθο μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο της πόλης.

Σκοπός της σύσκεψης ανάμεσα στον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κων/νου Μασσέλου και τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ήταν ο συντονισμός των ενεργειών τους για την ανέγερση του νέου Πανεπιστημιακού Συγκροτήματος στα ΚΕΥΑ των Εξαμιλίων, που θα στεγάσει τις υπάρχουσες αλλά και πιθανές νέες πανεπιστημιακές σχολές στη Κόρινθο.

Παρουσιάστηκε σε προχωρημένο στάδιο η μελέτη  που αφορά στην χωροθέτησή του Πανεπιστημίου στα ΚΕΥΑ  από την ομάδα δύο αξιόλογων αρχιτεκτόνων, όπου μέσα από τον διάλογο και τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις, δρομολογήθηκαν  επιπλέον βελτιώσεις που θα καλύπτουν τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης πανεπιστημιακής σχολής.

Το επόμενο στάδιο θα αφορά την ολοκλήρωση της μελέτης  με την αποτίμηση του τελικού κόστους, ούτως ώστε να βγει μια πρόσκληση σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα αφορά την κατασκευή του παραπάνω πανεπιστημίου. Ο στόχος είναι άμεσα υλοποιήσιμος γιατί  πρωτίστως υπάρχει πολιτική βούληση απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους για να επιλυθεί οριστικά  το πρόβλημα της στέγασης με πρώτο βήμα την άμεση δημοπράτηση του έργου. Η ολοκλήρωσή του θα συμβάλει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της πανεπιστημιακής κοινότητας, αφού ο Νομός μας είναι ίσως ο μοναδικός που δεν διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις  στέγασης των Πανεπιστημιακών Σχολών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου