Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ι. Λαουδιάς: Το Νοσοκομείο της Κορίνθου αναβαθμίζεται [βίντεο]


Τις προσπάθειες της νέας διοίκησης του Νοσοκομείου Κορίνθου να ξεπεραστούν οι σκόπελοι του παρελθόντος, να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου...
...παρουσίασε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Λαουδιάς, σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ/Σ κυρίους Λέκκα και Τσερώνη.

Ο κ. Λαουδιάς σημείωσε πως οχτώ μήνες τώρα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι ελλείψεις των υλικών όπως και στο να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό.

Επίσης τονίστηκε πως έχουν εξοφληθεί οι περισσότερες από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του νοσοκομείου καθώς και πως είναι το πρώτο νοσοκομείο που έκλεισε ισολογισμό και τον δημοσίευσε στην Διαύγεια.

Αναφορικά με τον Αξονικό και Μαγνητικό τομογράφο, σημειώθηκε ότι το θέμα προχωρά στην περιφέρεια ενώ για  το πακέτο εξοπλισμού της τάξεως του 1,5 εκ. ευρώ, αναφέρθηκε πως η διαβούλευση τελείωσε και αναμένεται η έγκριση του.

Για τις συμβάσεις ο κ. Λαουδιάς επίσης υπογράμμισε πως η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν είναι διατεθειμένη να σπαταλά τα λεφτά του ελληνικού λαού αγοράζοντας σε τιμές πάνω από το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου.  Το έχει θέσει υπ όψιν του υπουργείου στην περίπτωση του διαγωνισμού για τους φακούς της οφθαλμολογικής, ενώ για τον ίδιο λόγο το νοσοκομείο δεν θα εγκρίνει έναν διαγωνισμό για συντήρηση μηχανημάτων νεφρού. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε η συντήρηση των μηχανημάτων χωρίς την ύπαρξη σύμβασης κοστίζει λιγότερο.   

Τέλος ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου τόνισε πως το νοσοκομείο δεν υποβαθμίζεται όπως παρουσιάζεται, αλλά, αναβαθμίζεται. 



Της Έφης Ροκανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου