Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Κορινθίων: Καμιά νέα λατομική ζώνη στα όρια μας


«Δεν θα δεχτούμε καμία νέα λατομική ζώνη εντός των ορίων του δήμου» τόνισε ο δήμαρχος Κορινθίων...
...Αλέξανδρος Πνευματικός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναφορικά με το ζήτημα της χωροθέτησης λατομικών ζωνών για τις ανάγκες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου Πατρών εντός των ορίων του δήμου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πνευματικός, με τις δύο υπάρχουσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου, οριοθετείται το πλαίσιο λειτουργίας των ζωνών αυτών και η ενδεχόμενη παρέκκλιση από  αυτές τις αποφάσεις, θα αναγκάσει τον Δήμο να  προσφύγει εναντίον.

Η συνέντευξη έγινε με αφορμή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Φορέων και του αρμόδιου υπουργού κ. Μανιάτη, συνάντηση στην οποία δεν είχε προσκληθεί ο δήμος Κορινθίων.

Όπως παρατήρησε η Δημοτική Αρχή δεν είχε τοποθετηθεί έως σήμερα  για τις απόψεις που έχουν εκφράσει τόσο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Δήμας με την ερώτηση του στη Βουλή, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέδες με την εισήγηση του και κατ΄ επέκταση το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι διαφωνεί κάθετα τόσο με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και με την  διατύπωση της ερώτησης του κ. Δήμα. Οι συγκεκριμένες θέσεις όπως υποστήριξε, μπορεί να απαλλάσσουν από τη χωροθέτηση λατομικών ζωνών  τη περιοχή Αγιονορίου και Στεφανίου, αφήνουν όμως παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να  χωροθετηθούν παρόμοιες ζώνες  σε  Σπαθοβούνι ή Άγιο Βασίλη ή Μαψό. 

Υπογράμμισε την κάθετη διαφωνία του με αυτή την μεθόδευση και ότι δεν θα αναδεικνυόταν το όλο θέμα σε αυτό τον βαθμό, εάν δεν υπήρχε αυτή η πρωτοβουλία για την προαναφερθείσα συνάντηση, αφού με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε «δείχνουν» να αγνοούν τη Δημοτική Αρχή.

Επιπλέον, ανέφερε πως κάποιοι λαμβάνουν αποφάσεις που έρχονται σε  πλήρη αντίθεση με το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο υποστηρίζει με σθένος την μη χωροθέτηση επιπλέον λατομικής ζώνης στα διοικητικά  όρια του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων.

Ο Δήμαρχος μίλησε για την κατ΄ επανάληψη εποικοδομητική  επικοινωνία που είχε με το αρμόδιο Υπουργό ο οποίος αντιλήφθηκε  την ουσία και το περιεχόμενο των λογικών προτάσεών του δημοτικού συμβουλίου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα της μη χωροθέτησης μιας ακόμη λατομικής ζώνης στο Δήμο. Διαφορετικά είπε, «θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε εναντίον αυτής της απόφασης στα Αρμόδια Όργανα, επιβάλλοντας τις δίκαιες απόψεις μας, όπως συνέβη με την αποτροπή  χωροθέτησης μιας παρόμοιας ζώνης στον Άγιο Βασίλη, που είχε όχι μόνο την  ομόφωνη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την καθολική υποστήριξη της Τοπικής κοινωνίας, αναγκάζοντας το Υπουργείο  να πάρει πίσω τις προτάσεις του». 

Έφη Ροκανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου