Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αναβολή απολογισμού πεπραγμένων για τη δολοφονία του Π.Φύσσα από τον Δήμο Κορινθίων


Διακόπηκε η συνεδρίαση για τον απολογισμό των πεπραγμένων 2011-2012, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου της κίνησης πολιτών κ. Χριστάκη και τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας...
...με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Απαντώντας στην πρόταση του κ. Χριστάκη, ο Δήμαρχος κ. Πνευματικός σημείωσε πως και ο ίδιος έχει δεχτεί τραμπουκισμούς και απειλές από μέλη της χρυσής αυγής αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή κ. Μπούκουρα, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώτης έκανε λόγο για πολιτική δολοφονία που θυμίζει εποχές του παρελθόντος, καταδικάζοντας τις πρακτικές βίας του ναζιστικού μορφώματος, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, της Χρυσής Αυγής. Τονίστηκε δε απ όλες τις πλευρές ότι τέτοια φαινόμενα αποτελούν αιτίες διχασμού που μόνο συμφορές μπορούν να φέρουν, ενώ όλοι ανέδειξαν την ανάγκη της ενότητας.  

Όπως αποφασίστηκε θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά αρκετά μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατευθύνθηκαν στην πλατεία περιβολάκια όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Η συνεδρίαση απολογισμού των πεπραγμένων 2011 – 2012 μετατέθηκε για την Παρασκευή, στις 6 μμ. στο θεατράκι του Δημαρχείου.

Να σημειωθεί επίσης ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε η κα. Τσαρμπού από τη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία είχε ζητήσει την αναβολή της συζήτησης  καθώς είχε οριστεί να γίνει μέρα απεργίας των εργαζομένων στους δήμους. Την αναβολή της συνεδρίασης για το ίδιο λόγο ζήτησε και ο κ. Χριστάκης, ενώ ο κ. Γιώτης σημείωσε τις απουσίες και άλλων δημοτικών συμβούλων.

Ρεπορτάζ: Έφη Ροκανά
Φωτογραφία: openkorinthos

Το σχετικό ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων κατά τη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 αφού έλαβαν υπόψη τους:
- Την  δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα από φασιστικά –νεοναζιστικά  στοιχεία στην Αμφιάλη.
-Την ραγδαία αυξανόμενη βία που επιδεικνύουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικοκοινωνικής ζωής σε όλη τη Χώρα.

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι  ομόφωνα

1.    Να διακόψει την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα.
2.    Να τηρήσει ενός (1΄) λεπτού σιγή.
3.    Να καταδικάσει τις φασιστοειδείς ενέργειες τραμπουκισμού κατά δημοκρατικών πολιτών.
4.    Ζητά την επίδειξη νηφαλιότητας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος από την Χρυσή Αυγή, για να αποφευχθεί ο διχασμός στη Χώρα.
5.    Ζητά από τη Πολιτεία να λάβει ριζικά και άμεσα μέτρα καταπολέμησης της διαρκούς αυξανόμενης βίας από στελέχη και μέλη του ναζιστικού μορφώματος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

           ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου