Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΤ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΕΚΤ θα σταματήσει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασίσει αύριο να προχωρήσει σε capital controls, υποστηρίζει δημοσίευμα της Liberation, το οποίο είδε το φως της.......
δημοσιότητας λίγη μόνο ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Το βλέμμα τώρα στην ΕΚΤ με φόντο δημοσιεύματα για capital controls
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι ένα βήμα πιο κοντά στα capital controls καθώς η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει να σταματήσει τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασίσει αύριο, Κυριακή, capital controls.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν το Σάββατο μέτρα προφύλαξης του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος από ένα ενδεχόμενο Grexit.
Μάλιστα, οι 18 ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης φέρονται να εξέτασαν το ζήτημα της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων με τον καθορισμό ημερησίων ορίων συναλλαγών για όλους τους καταθέτες.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Τράπεζα της Ελλάδος ήδη έχει επεξεργαστεί σενάρια για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, ενώ μεταξύ άλλων, τα σχέδια για την Ελλάδα προβλέπουν ότι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές για επτά ημέρες. Στο διάστημα αυτό οι πελάτες δεν θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα και συνεπώς στις θυρίδες η εξυπηρέτηση θα γίνεται μέσω των ΑΤΜ με ημερήσιο όριο αναλήψεων 200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ αποφασίζει την Κυριακή για τη συνέχιση της έκτακτης χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου