Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ : ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙ ''ΝΑΙ'', Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

«Με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε συνεντευξή του......
στην ΕΡΤ, εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου.


Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τους εταίρους ότι υπέβαλαν στην Ελλάδα πρόταση-τελεσίγραφο, επί της οποίας ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει.

«Σε καλούμε να την απορρίψεις με όλη τη δύναμη της ψυχής σου» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαο και αναφερόμενος στη συμφωνία που προτείνουν οι Θεσμοί, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι βιώσιμη.

«Δεν πιστεύω ότι θέλουν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ και δεν θα το κάνουν» εκτίμησε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το κόστος ενός Grexit είναι τεράστιο.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ακόμα και οι εταίροι είναι «μπερδεμένοι» μετά την απόφαση της Ελλάδας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και πως στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει το «ΟΧΙ» ως διαπραγματευτικό όπλο.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα επιβιώσουν χωρίς πρόγραμμα και θα πάνε στην κάλπη της Κυριακής. Σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ενταφιάσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, επειδή τελειώνει ένα πρόγραμμα», ενώ υπογράμμισε ότι οι τράπεζες έκλεισαν, επειδή οι Θεσμοί αποφάσισαν να μην δώσουν παράταση του προγράμματος.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ακόμη ότι στο Eurogroup δεν υπήρξε άλλο κείμενο και την επόμεηνη μέρα, αφότου η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το αίτημα γα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, οι Θεσμοί παρουσίασαν μία πρόταση, η οποία ήταν διαφορετική μόνο στο σημείο του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η πρόταση της Κομισιόν στην ουσία δεν ήταν δική της, αλλά του ΔΝΤ, ενώ επισήμανε ότι καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, οι τρεις Θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), είχαν διαφωνίες μεταξύ τους, αλλά υπερίσχυσαν οι προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, ο ίδιος ενημέρωσε τους Θεσμούς για την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε δημοψήφισμα την πρόταση των δανειστών.

Δεν θέλησε, ωστόσο, να αποκαλύψει ποια ήταν η απάντηση των δανειστών εκείνη τη νύχτα, αρκούμενος να δηλώσει ότι «δεν ήταν αρνητική» και ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Αποκάλυψε ακόμη ότι τότε ζήτησε και την παράταση του προγράμματος και ότι αποτέλεσε αρνητική έκπληξη η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Σαββάτου να απορρίψει το ελληνικό αίτημα.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η επόμενη μέρα, εάν ο λαός ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες, ώστε η απόφαση των ψηφοφόρων να γίνει νόμος του κράτους.

Όσο για το δικό του πολιτικό μέλλον έπειτα από μια τέτοια εξέλιξη, αρκέστηκε να δηλώσει σιβυλλικά ότι δεν είναι «πρωθυπουργός παντός καιρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου