Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΜΕΡΚΕΛ: ΔΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ...

Δεν υπήρξε διάθεση συμβιβασμού από την Ελλάδα και αυτό οδήγησε στη διακοπή...
των διαπραγματεύσεων και το δημοψήφισμα δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση με.... τον κυβερνητικός της εταίρο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


Όλα όσα μπορούν να δοθούν ως αναπτυξιακά μέτρα υπάρχουν ακόμα στο τραπέζι συμπλήρωσε η κυρία Μέρκελ.

Παράλληλα σημείωσε ότι όταν υπάρχουν κρίσεις με το ευρώ το αντίστοιχο κράτος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες.

Η Ευρώπη θα λειτουργήσει μόνο αν υπάρχει διάθεση συμβιβασμού.

Ανακοίνωσε δε ότι θα υπάρξει συζήτηση για την Ελλάδα στο γερμανικό κοινοβούλιο για την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων στην οποία, μεταξύ άλλων, θα λάβει το λόγο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος απέφυγε να τοποθετηθεί επί του ελληνικού δημοψηφίσματος λέγοντας ότι «εμείς μπορούμε να πούμε τι νομίζουμε αλλά δεν θέλουμε να υπάρξει υποψία ότι θα υπάρξει κάποια πίεση προς τον ελληνικό λαό».

«Οι Έλληνες είναι περήφανος λαός, κανείς δεν θέλει να επηρεάσει τους πολίτες, αλλά θα πρέπει να ξέρει και τις συνέπειες» συμπλήρωσε η κυρία Μέρκελ.

Ο ελληνικός λαός θα διαμορφώσει την άποψή του αλλά εμείς οι 18 χώρες της ΕΕ υποβάλαμε μια πολύ καλή πρόταση, πέραν αυτού του προγράμματος, το οποίο η Ελλάδα τον Φεβρουάριο είχε πει ότι θα ήθελε να ολοκληρώσει εκτός του πρωτογενούς πλεονάσματος εντός του 2015 παρατήρησε η κυρία Μέρκελ.

Παράλληλα τάχθηκε κατά της διεξαγωγής συνόδου κορυφής για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης του οργάνου αυτή τη στιγμή, που είναι σε ισχύ το δημοψήφισμα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει η δυνατότητα μιας ενδιάμεσης εκταμίευσης χρημάτων η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίστηκε κάθετα αρνητική: «Λυπούμαι δεν υπάρχει νομική βάση για μια ενδιάμεση χρηματοδότηση της Ελλάδας. Οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό περιγράφονται σε νομικά κείμενα».

Επανέλαβε, δε, ότι για οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από το Γερμανικό κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου