Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ναύπακτος: Συνελήφθη 36χρονος για την κλοπή της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου

Ναύπακτος: Συνελήφθη 36χρονος για την κλοπή της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου
Φωτογραφία αρχείου της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου  


Μεσολόγγι
Στη σύλληψη ενός εκ των δραστών της κλοπής του λειψάνου της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου, από την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου, πριν από δύο χρόνια στην Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας, έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου Ρεθύμνου, κατόπιν.... εντάλματος που είχε εκδοθεί από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Πρόκειται για 36χρονο άντρα που από κοινού με άλλους δύο άλλους που αναζητούνται, έκλεψαν τον Μάρτιο του 2013 από την ίδια Μονή και εγκόλπια, τάματα και άλλα αφιερώματα, που, όπως και το ιερό λείψανο, δεν ανευρέθηκαν έως τώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους χρηματικής εγγύησης 6.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής του στο Μεσολόγγι.

Παρά τη σύλληψη πάντως η Τύχη του λειψάνου της χειρός του Αγίου Πολυκάρπου εξακολουθεί να αγνοείται.

Στις 14 Μαρτίου του 2013 τέσσερις δράστες που εργάζονταν στην περιοχή, διέρρηξαν το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έσπασαν την προθήκη όπου φυλάσσεται τα τελευταία 500 χρόνια το λείψανο και το αφαίρεσαν χωρίς να πειράξουν άλλα αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας. Την ημέρα της διάρρηξης ο ηγούμενος της μονής νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και φαίνεται ότι οι δράστες το γνώριζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου