Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΕΠΙ 5 ΩΡΕΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Παραδόθηκε στις φλόγες για άλλη μια φορά η περιοχή των Εξαρχείων με σοβαρά επεισόδια να ξεκινούν από χθες το απόγευμα και να συνεχίζονταν και μετά τα μεσάνυχτα. Ο χώρος γύρω από το Πολυτεχνείο θυμίζει...
εκ νέου πεδίο μάχης, με κουκουλοφόρους να έχουν ανάψει φωτιές και να πετάνε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των ΜΑΤ.
Στις φλόγες παραδόθηκαν αυτοκίνητα επί.... της οδού Στουρνάρη, ενώ μαίνονται οδομαχίες των κουκουλοφόρων με τα ΜΑΤ. Για πολλές ώρες ο δρόμος είχε μεατραπεί σε κρανίου τόπο με πολλές καταστροφές και βανδαλισμούς.
Αργά το βράδυ οι κουκουλοφόροι ταμπουρώθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο και πετούσαν φωτοβολίδες στους αστυνομικούς.
Περίπου 100 νεαροί, πολλοί από τους οποίους φορούν κουκούλες, έχουν βάλει φωτιές σε τουλάχιστον δύο ΙΧ αυτοκίνητα και σε κάδους αποριμμάτων και έχουν στήσει οδόφραγμα, στο ύψος της Μπουμπουλίνας.
Μια ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών έχουν μπει στο χώρο του Πολυτεχνείου και ρίχνουν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ.
Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια. Στο έλεος των κουκουλοφόρων το κέντρο της Αθήνας
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου.
Τα επεισόδια συνεχίζονταν μέχρι αργά τη νύχτα, με τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες από το χώρο του Πολυτεχνείου και τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και με ρίψη χημικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επέμβαση της αστυνομίας έγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων.
Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια. Στο έλεος των κουκουλοφόρων το κέντρο της Αθήνας
Μολότοφ στα Εξάρχεια, συνθήματα στη Βουλή
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ περιπολούν γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και στους δρόμους που οδηγούν προς αυτή.
Το απόγευμα είχε προηγηθεί πορεία διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιήσει περίπου 500 αντιεξουσιαστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυοι στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στις φυλακές. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση του «κουκουλονόμου».
Μολότοφ στα Εξάρχεια, συνθήματα στη Βουλή
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πορείας, στο σημείο όπου βρίσκεται η Βουλή, ορισμένοι από τους διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στους τοίχους που περιβάλλουν το χώρο του κοινοβουλίου, όπως «Φωτιά σε κράτος και κεφάλαιο», «Φωτιά σε κράτη και φυλακές», «Καμία ανοχή στις φυλακές τύπου Γ και σε κάθε εγκλεισμό», «Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας» και άλλα.
ΝΔ: Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια.
Μολότοφ στα Εξάρχεια, συνθήματα στη Βουλή
«Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι επιδόθηκαν και πάλι στο αγαπημένο τους σπορ, τους βανδαλισμούς. Την ίδια στιγμή που ο ένας υπουργός γράφει άρθρα καταγγέλλοντας την ίδια την Κυβέρνηση, ο άλλος καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και όλοι μαζί αδυνατούν να προστατέψουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους.
» Αν κάποιοι δεν μπορούν ας παραιτηθούν. Πάντως άλλη ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει», αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου