Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

MAZI ME THN ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ (ΦΩΤΟ)

Επί ρωσικού εδάφους βρίσκεται πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς έφτασε στη Μόσχα, όπου θα συναντήσει σήμερα Τετάρτη τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Λίγο μετά από την προσγείωση, ο πρωθυπουργός «ανακοίνωσε» την άφιξή του...
και...... μέσω του Twitter. «Αφιξη νωρίτερα στη Μόσχα. Αύριο το μεσημέρι συνάντηση με το ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν», έγραψε ο κ. Τσίπρας.
Μαζί του στη Μόσχα ταξίδεψε και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, ενώ τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Στη Μόσχα, τον Α. Τσίπρα υποδέχθηκαν με μία λιτή τελετή Ρώσοι αξιωματούχοι.
Στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του Μπέτυ (φωτογραφίες)
Το πρόγραμμα των επαφών του αρχίζει αύριο στις 10 το πρωί με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 13:00 θα μεταβεί στο Κρεμλίνο όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν, που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διαρκέσει μία ώρα. Αμέσως μετά θα γίνουν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών, ενώ το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με προέδρους ομογενειακών συλλόγων. 


Την Πέμπτη, 9 Απριλίου, ο πρωθυπουργός θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO). 
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν (Sergey Naryshkin) τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.κ. Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου