Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

''200 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, 500 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ''...

«Η κοινωνία μπορεί να περιμένει, οι εταιρείες όπλων όχι» επισημαίνει «το Ποτάμι» σχολιάζοντας το δημοσίευμα..... ...
από το ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί σήμερα ότι στις 15 Μαρτίου η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ενέκρινε την υλοποίηση εξοπλιστικού προγράμματος προϋπολογισμού 500 εκατ.δολαρίων και εκταμίευσε προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων για την ενεργοποίηση της σύμβασης με την αμερικανική εταρεία «Lockheed Martin». Το πρόγραμμα αφορά τον εκσυγχρονισμό έως 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία είναι παροπλισμένα από το 2009.


«200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς – ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης και με τα κρατικά ταμεία κυριολεκτικά άδεια. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο τότε Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγελλε ότι “στον προϋπολογισμό έτους 2015, έχει εγγραφεί αύξηση κατά 56% των εξοπλιστικών δαπανών, αν και το μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες συνεχίζεται αμείλικτα”» επισημαίνεται από «το Ποτάμι».

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καλεί και την προηγούμενη κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις επισημαίνοντας ότι «σύμφωνα με πληροφορίες όδευε προς την ίδια παραγγελία με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν την ενεργοποίησε καθότι δεν έδωσε την προκαταβολή, την οποία από ό,τι φάνηκε διέθεσε άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από «το Ποτάμι» για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΘΕΜΑΤΟΣ ότι η κυβέρνηση προέβη αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ στην υλοποίηση προγράμματος εκσυγχρονισμού αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας έναντι τιμήματος 500 εκατομμυρίων δολαρίων:


«200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς – ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος, η κυβέρνηση με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προχώρησε στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας μέσω διακρατικής συμφωνίας. Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης και με τα κρατικά ταμεία κυριολεκτικά άδεια. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο τότε Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγελλε ότι “στον προϋπολογισμό έτους 2015, έχει εγγραφεί αύξηση κατά 56% των εξοπλιστικών δαπανών, αν και το μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες συνεχίζεται αμείλικτα”. Μετά όμως από δύο μήνες στην εξουσία, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Η κοινωνία μπορεί να περιμένει, οι εταιρίες όπλων όχι.

Απάντηση στο ζήτημα, που προκύπτει, οφείλει να δώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες όδευε προς την ίδια παραγγελία με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν την ενεργοποίησε καθότι δεν έδωσε την προκαταβολή, την οποία από ό,τι φάνηκε διέθεσε άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου