Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Forbes: H Ελλάδα να διδάξει στο κόσμο ένα αναγκαίο μάθημα


Την εκτίμηση ότι η κατάσταση της Ελλάδας παρότι έχει κερδίσει τετράμηνη παράταση από τους πιστωτές, είναι απελπιστική και το ξέρουν όλοι, κυρίως οι Γερμανοί που είναι οι κύριοι χρηματοδότες της Ευρώπης εκφράζει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Forbes και.....
πρόεδρος του ομώνυμου ομίλου μέσων ενημέρωσης Steve Forbes.
«Όπως θα έχετε μόλις μάθει, η ικανότητά σας να εκβιάσετε τους πιστωτές σας είναι κλάσμα μόνο του τι συνήθιζε να είναι. Οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και άλλοι είχαν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», σημειώνει ο κ. Forbes.
Προσθέτει ακόμη ότι «οι πολίτες σας δεν σας έχουν εμπιστοσύνη, όπως αποδεικνύεται από τις μαζικές αναλήψεις μετρητών από τις ελληνικές τράπεζες και την έξοδο κεφαλαίων από την Ελλάδα προς υποτιθέμενα ασφαλέστερα καταφύγια».
Επισημαίνει ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχουν δίκιο στις ενστάσεις τους για αύξηση του «ήδη τρομακτικού» 23% ΦΠΑ καθώς και όταν λένε ότι το τωρινό πρόγραμμα δεν λειτουργεί.
Ωστόσο θεωρεί χειρότερα τα σχέδια για υψηλότερους φόρους στους πλούσιους, για περισσότερους κυβερνητικούς γραφειοκράτες, σχεδόν καμία ιδιωτικοποίηση και αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Εάν είστε σοβαροί για την διάσωση της χώρας σας και των ανθρώπων από μια πιο φοβερή οικονομική καταστροφή υπάρχουν βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε που θα προωθήσουν άμεσα την οικονομική ανάπτυξη, δίνοντάς σας παράλληλα την ανεκτίμητη πολιτική ευκαιρία να πείτε στην τρόικα που να πάνε», σχολιάζει ο κ. Forbes.
Υποστηρίζει στη συνέχεια ότι υπάρχουν τρόποι για να σταματήσει η Ελλάδα να ζητάει βοήθεια, όπως η μείωση των φόρων στα προσωπικά εισοδήματα στο 10%, και τον ΦΠΑ στο 15%, η αλλαγή των εργασιακών νόμων και η απλούστευση των διαδικασιών για τη δημιουργία μιας επιχείρησης.
Παράλληλα, προτρέπει την κυβέρνηση να σταματήσει να απορρίπτει τους ελληνικής καταγωγής επενδυτές που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα και προειδοποιεί να μην εγκαταλείψουν το ευρώ.
«Σας παρακαλούμε να διαψεύσετε όλους εμάς τους αμφισβητίες, με το να μετατρέψετε αποφασιστικά τη χώρα σας σε Χονγκ-Κονγκ/  Σιγκαπούρη/ Ελβετία της Μεσογείου καθώς η επιτυχία θα είναι η καλύτερή σας εκδίκηση» καταλήγει.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου