Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αγροτουρισμός και γαστροτουρισμός στην Πελοπόννησο

Untitled-1sa
Ο Δ.ΟΠ.Π.Α.Τ. και η Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού συνδιοργανώνουν την 1η Διημερίδα Αγροτουρισμού, Γαστροτουρισμού και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού.
Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα με θέμα τον αγροτουρισμό, τον γαστροτουρισμό κα τις....
εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στο Ναύπλιο και πιο συγκεκριμένα, στο χώρο του Βουλευτικού. Η Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) πραγματοποίησαν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερομένους να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις, για τις οποίες η είσοδος είναι ελεύθερη, και να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τους συγκεκριμένους τομείς.
Το πρόγραμμα της διημερίδας έχει ως εξής:
Σάββατο 7 Μαρτίου
09:30-10:30: Εθελοντικός καθαρισμός στο δρόμο της Καραθώνας, κοντά στο νέο αναρριχητικό πεδίο (πρωτοβουλία κ. Άρη Θεοδωρόπουλου).
11:00: Χαιρετισμός Δημάρχου
11:30-13:30: Δίωρο σεμινάριο από το μηχανολόγο τροφίμων και ιδρυτικό μέλος της Πύλης Πελοποννησιακού Πολιτισμού με θέμα «Καινοτομία Τροφίμων».
13:30-15:00: Παρουσίαση τοπικών προϊόντων.
15:00-16:00: Ιστορική αρχαιολογική ξενάγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου με την διπλωματούχο ξεναγό Σμαράγδα Διζέ.
16:15-18:30: Food Tour στο Ναύπλιο, γαστρονομική περιήγηση σε «κρυμμένες» γευστικές γωνιές της πόλης (Απευθύνεται στους καλεσμένους-ομιλητές της διημερίδας με έμφαση στους δημοσιογράφους).
Κυριακή 8 Μαρτίου
09:00-11:00: Ποδηλατική διαδρομή με ποδήλατα του Δήμου Ναυπλίου και συνοδό υπαίθρου από την ομάδα ‘Grecopaths Team’ (Ανοιχτή για όλους τους φίλους ποδηλάτες με τα δικά τους ποδήλατα-συμμετοχές στο τηλ.6933051333)
11:15: Χαιρετισμός Δημάρχου
11:30: Ομιλία του Πρόεδρου Αγροτουρισμού Ελλάδας, κ. Νίκου Φραντζεσκάκη, με θέμα: «Η γαστρονομία ως αγροτουριστικός τουρισμός».
12:00: Ομιλία του Πρόεδρου Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, κ. Πάνου Πούλου, με θέμα: «Οι προοπτικές του Τουρισμού Υπαίθρου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».
12:30: Παρουσίαση της Πύλης Πελοποννησιακού Πολιτισμού από το ιδρυτικό της μέλος και μηχανικό βιοσυστημάτων Πανεπιστημίου Λάρισας κ. Χρήστο Μαντά.
13:00: Ομιλία του συμβούλου τουριστικού μάρκετινγκ, κ. Αλέξη Κόντη, με θέμα: «Ειδικές μορφές τουρισμού – Ειδικές πρακτικές μάρκετινγκ».
13:30: Ομιλία της δημοσιογράφου γαστρονομίας και μέλους της Πύλης Πελοποννησιακού Πολιτισμού, Σίσσυς Νίκα, με θέμα: «Η ελληνική γαστρονομία από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα».
14:00: : Ομιλία της δημοσιογράφου γαστρονομίας Αφροδίτης Καλομάρη, με θέμα: «Γαστρονομικός τουρισμός – Προκλήσεις και ευκαιρίες’’
14:15: Ομιλία της food blogger, Κατερίνας Ντελιδήμου, με θέμα: «Γαστροτουρισμός και προώθησή του».
14:30: Ομιλία της συγγραφέως και λαογράφου, Έφης Γρηγοριάδου, με θέμα: «Η Μυκηναϊκή διατροφή και η εξέλιξή της».
15:00: Ομιλία του οδηγού βουνού, εκπαιδευτή ορειβασίας και αναρρίχησης, εκπαιδευτή εναεριτών και συγγραφέως, Θεοδωρόπουλου Άρη, με θέμα: «H ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού στην Ελλάδα και στο Ναύπλιο. Το παράδειγμα της Καλύμνου».
15:30: Ομιλία της ιδρύτριας της ομάδας Grecopaths, Σταυρούλας Τσιρίκου, με θέμα: «Παρουσίαση και έργο της Grecopaths Team στο Ναύπλιο»
16:00: Ομιλία της εκπροσώπου των Μαραθωνοδρόμων Ναυπλίου, Τζένης Μπουλμέτη, με θέμα: «Αθλητισμός και τουρισμός».
16:30: Παραδοσιακό γεύμα στην ταβέρνα «Αλεξάνδρος», στον Προφήτη Ηλία Ναυπλίου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 6945481915 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου