Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

''Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ''...


«Χέρι στα διαθέσιμα των Οργανισμών........
που αφορούν Αγρότες, Ασφαλισμένους και Ανέργους» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να βάλει η  Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αδυναμία εκπλήρωσης των ταμειακών υποχρεώσεων του κράτους.

Η Χαριλάου Τρικούπη επικαλείται την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση των κ.κ. Λαφαζάνη – Μάρδα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και οι πιέσεις που ασκούνται στα Δ.Σ. των άλλων Οργανισμών. «Δυστυχώς οι κακοί χειρισμοί που έγιναν στη διαπραγμάτευση και η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε προς τους εταίρους μας, οδηγούν σε κινήσεις πανικού που εντείνουν την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία και θέτουν σε κίνδυνο αποθεματικά που προέρχονται από κοινοτικές επιδοτήσεις ή εισφορές των αγροτών και των ασφαλισμένων» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό την περασμένη εβδομάδα χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Ανάλογη ερώτηση κατατέθηκε σήμερα και από το «Ποτάμι» στην οποία σημειώνεται πως σύμφωνα με την υπουργική απόφαση «τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που ξεπερνούν κατά πληροφορίες τα 200 εκ. ευρώ, μεταφέρονται από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκείμενου να αξιοποιηθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

Σημειώνεται, ότι τα εν λόγω αποθέματα, προορίζονται για πληρωμές των κοινοτικών προγραμμάτων προς τους δικαιούχους αγρότες. Το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη «ρευστότητα» του αγροτικού κόσμου, καθώς πληθώρα πληρωμών προς τους αγρότες (συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος, εξισωτική αποζημίωση, ΦΠΑ, αγροτικό πετρέλαιο κ.α.) έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά, εξαιτίας της κυβερνητικής αλλαγής». Επισημαίνει τέλος πως το «ΠΟΤΑΜΙ» θεωρεί ότι «η διαχείριση των ταμειακών διαθέσιμων κρατικών οργανισμών αποτελεί μείζον θέμα που απαιτεί απόλυτη διαφάνεια και πως η παροχή «ρευστότητας» στους αγρότες, ιδιαίτερα στη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου