Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ...

Την αντίθεσή της στη δημιουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ...
ενώ σημειώνει ότι...... κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνηέντως αγωνία στους πολίτες και να παρουσιαστούν ως οι μοναδικοί προστάτες της Τριφυλίας.

Η Περιφέρεια εκτός από την αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη λειτουργία λιγνιτωρυχείου στην Κυπαρισσία, υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο «αντιβαίνει απολύτως τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της δημοτικής αρχής, για την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία έχει σαφή προσανατολισμό στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό».



Επισημαίνει πως η διαδικασία διαβούλευσης υπακούει σε συγκεκριμένους κανόνες και νόμους που οφείλουν όλοι να τους τηρούν, και τονίζει: «Θεωρούμε ιδιαίτερα "ύποπτο΄΄ το αίτημα ορισμένων για παράταση της διαδικασίας διαβούλευσης, αποδεχόμενοι την "αδυναμία΄΄ τους να συμμετάσχουν σ΄ αυτή σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες διαδικασίες, και αναμένουμε με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον την ξεκάθαρη τοποθέτησή τους για τη χρήση ή μη του λιγνίτη ως πρώτη ύλη παραγωγής ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου