Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΡΙΚΗΣ : ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΟ ΠΙΛΟΤΟ

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με νέο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τρίτης, ανακοίνωσαν ότι έκαψαν ζωντανό τον ιορδανό πιλότο που κρατούσαν αιχμάλωτο.......
και ζητούσαν να τον ανταλλάξουν με μια ιρακινή κρατούμενη σε ιορδανικές φυλακές.

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους ανάρτησαν στο Twitter φωτογραφίες που φέρεται ότι δείχνουν τον μαρτυρικό θάνατο του Ιορδανού Μάαζ αλ Κασάσμπεχ.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας που στέκεται όρθος μέσα σε ένα κλουβί και στη συνέχεια τυλίγεται στις φλόγες.



Τη νέα αυτή φρικαλεότητα του Ισλαμικού Κράτους έσπευσε να καταδικάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας για «βαρβαρότητα» και για μια «χρεοκοπημένη ιδεολογία».




Καταδικάζουν Αμπε και Μπαν Κι-μουν

Την οργή του για τη δολοφονία του ιορδανού πιλότου από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξέφρασε σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να μην ενδώσει στην τρομοκρατία. 

Ο Αμπε είπε, ενώπιον επιτροπής για τον προϋπολογισμό, ότι συμπάσχει με την Ιορδανία και ότι σκοπεύει να επεκτείνει την ανθρωπιστική βοήθεια της Ιαπωνίας στην περιοχή. Ανέφερε επίσης ότι το Τόκιο θα παραμείνει πιστό στις δεσμεύσεις του για τη συμβολή της Ιαπωνίας στον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιοποιήσει ένα ακόμα βίντεο στο οποίο τα μέλη του ισχυρίζονταν ότι αποκεφάλισαν τον δεύτερο Ιάπωνα που κρατούσαν όμηρο, τον δημοσιογράφο Κέντζι Γκότο. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, καταδίκασε την Τρίτη τη δολοφονία του ιορδανού πιλότου, λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο πέθανε ο άνδρας αποτελούσε πράξη καθαρής φρίκης. 

Ο πιλότος είχε αιχμαλωτιστεί όταν το μαχητικό του F-16 συνετρίβη στη Συρία, την 24η Δεκεμβρίου. 

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει τη δολοφονία του Κασάσμπεχ από το Ισλαμικό Κράτος, μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν λογαριάζει στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Μπαν. 

«Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλες τις κυβερνήσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους για τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου