Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Στις 11:00 η ορκωμοσία των βουλευτών

Σήμερα, Πέμπτη, ανοίγει η αυλαία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, με την ορκωμοσία, στις 11 το πρωί, των βουλευτών που......
εκλέχθηκαν στις 25 Ιανουαρίου.

Για πρώτη φορά σήμερα, σχεδόν οι μισοί βουλευτές θα ορκιστούν με πολιτικό όρκο, ενώ επίσης για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λόγω της συρρικνωμένης δύναμής της, δεν θα βρεθεί στα μπροστινά έδρανα της Ολομέλειας. Παράλληλα, σήμερα κάνει την πρεμιέρα του στη Βουλή το Ποτάμι. 

Το πρόγραμμα

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής.

Για το αξίωμα έχει προταθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Ναι» αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ θετική ψήφος αναμένεται και από το Ποτάμι.

Το απόγευμα της Παρασκευής, και εκτός απροόπτου, αναμένεται να ακολουθήσει η εκλογή των λοιπών μελών του προεδρείου -αντιπρόεδροι, κοσμήτορες και γραμματείς εκλέγονται σε τέσσερις διαδοχικές χωριστές ψηφοφορίες.

Επίσης, την ίδια ημέρα εκδίδονται δύο ημερήσιες διατάξεις για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η τελευταία για να πραγματοποιηθεί απαιτείται να περάσουν τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο και να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Να σημειωθεί ότι με εισαγγελική άδεια επετράπη στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να είναι παρόντες στην ορκωμοσία, στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής και στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου