Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης αρχαίων αντικειμένων και ιερών εικόνων βρίσκονται τις τελευταίες ώρες το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και η Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής έρευνα σε χώρους που βρίσκονται σε Αθήνα, Κόρινθο, Θεσσαλία και Ήπειρο, σε μια προσπάθεια να ....
εντοπίσουν αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως νομίσματα, εικόνες και επιτύμβιες στήλες τα οποία φέρονται να προέρχονται από την περιοχή της Ηπείρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, στην κατοχή ενός μέλους της σπείρας, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλία και είναι βοσκός, βρέθηκαν πιστόλια, ανιχνευτές μετάλλων και πάνω από 50.000 ευρώ.

Επιπλέον, το εν λόγω άτομο έχει ιδιαιτέρως υψηλά γούστα στα αυτοκίνητα, καθώς φέρεται να διαθέτει δύο Ferrari, μία BMW και ένα τζιπ μάρκας Mercedes. Παράλληλα, στην κατοχή του ίδιου ατόμου βρέθηκαν και χριστιανικές εικόνες.

«Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρία μέλη του κυκλώματος στα Τρίκαλα και ένα στην Αθήνα. Υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι οι οποίοι ελέγχονται» εξηγούν οι ίδιες πηγές στο zougla.gr.

Ως αρχηγός του κυκλώματος εμφανίζεται ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείων από την Αττική, του οποίου οι δραστηριότητες είχαν μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο στόχαστρο των Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου