Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΜΟΥΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ...

Δυο παγωμένα πτώματα σε μορφή μούμιας ανακαλύφθηκαν σε βουνό στο Μεξικό και τα στοιχεία δείχνουν πως μπορεί....
......
να πρόκειται για ορειβάτες που χάθηκαν πριν από 56 χρόνια!


Τα δυο σώματα ανακαλύφθηκαν στο Πίκο δε Ορισάμπα, την ψηλότερη κορυφή του Μεξικό, όταν ένα χέρι και ένα κεφάλι εθεάθησαν έξω από το παχύ στρώμα χιονιού σε ύψος 5,27 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.

Εικάζεται πως πρόκειται για δυο ανθρώπους από μια επταμελή ομάδα που πιάστηκε σε σφοδρή χιονοθύελα το 1959. Από αυτούς οι τέσσερις σώθηκαν, ενώ οι άλλοι τρεις δηλώθηκαν αγνοούμενοι και μετά από λίγο καιρό έσβησαν οι ελπίδες εύρεσής τους. Οι ερευνητές πιστεύουν πως και ο τρίτος πρέπει να βρίσκεται κάπου εκεί κοντά.

Ένας από τους επιζώντες που πλέον είναι 78 χρονών, εξετάζοντας κάποιες από τις φωτογραφίες, δήλωνε σίγουρος πως πρόκειται για τους συντρόφους του, ενώ και ο δήμαρχος της περιοχής φαίνεται πως κλίνει προς αυτό το συμπέρασμα ελπίζοντας πως θα βρεθεί και ο τρίτος.

Το θέμα είναι, πως παρά το γεγονός πως τα πτώματα έχουν διατηρηθεί εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, βρίσκονται τυλιγμένα από ένα χοντρό στρώμα πάγου, σαν τσιμέντο. Οπότε τα συνεργεία, θα πρέπει να παλέψουν και με τη σφοδρή κακοκαιρία, ώστε να βγάλουν τα κορμιά των άτυχων ορειβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου