Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Την Δευτέρα 2/3/2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Επιμελητηρίου Κορινθίας και εκπροσώπων του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και της εταιρείας CIMF με θέμα: « Εξαγωγή και προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Κινεζική αγορά».

Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ως αρμόδιος θεσμικός φορέας για την ανάπτυξη της ελληνοκινεζικής επιχειρηματικής συνεργασίας έχει θέσει υπό....
την αιγίδα του το CIMF(China Import Food Mall), εμπορικά κέντρα τα οποία βρίσκονται σε κεντρικές κινεζικές πόλεις και προσφέρονται για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ως μόνιμα εκθεσιακά κέντρα. Απευθύνονται τόσο στους Κινέζους καταναλωτές (λιανεμπόριο) όσο και στο χονδρεμπόριο.
Κατά την παρουσίαση τόσο ο Κωνσταντίνος Κορνιωτάκης, Γενικός Γραμματέας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και Συνιδιοκτήτης της «Διέξοδος Τεχνική» και της «Sinotrading & Operations», που εκπροσωπεί το σχέδιο στη χώρα μας, όσο και ο κ. κ. Jay Zhang αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του CIMF εξήγησαν πως πρόκειται για το πρώτο εμπορικό κέντρο, κόστους κατασκευής 205 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργείται στην πόλη Haining και θα παρέχει την δυνατότητα σε Έλληνες παραγωγούς να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, και με χαμηλό κόστος να επωφελούνται των κερδών από τις πωλήσεις, τόσο στην χονδρική όσο στη λιανική.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Νανόπουλος τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας, αλλά και την βοήθεια που θα προσφέρει το Επιμελητήριο Κορινθίας σε όλες αυτές τις ενέργειες προώθησης των προϊόντων στην πολλά υποσχόμενη αγορά, συμμετέχοντας στην εξασφάλιση των απαιτούμενων χώρων ώστε οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να τοποθετήσουν εκεί τα προϊόντα τους.
«Μας δίνετε μια σημαντική ευκαιρία να τοποθετηθούν τα τοπικά μας προϊόντα στα ράφια των κινεζικών Malls, να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό και να πουληθούν με το χαμηλότερο οικονομικό ρίσκο, με προστιθέμενη αξία αλλά και με πολλά κίνητρα, παρακάμπτοντας και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που είναι η
επικοινωνία μεταξύ των εισαγωγέων και των παραγωγών» επισήμανε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος καλώντας τους παραγωγούς και επιχειρηματίες στο κλάδο των τροφίμων και ποτών του νομού μας να συμμετέχουν.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν κι απεύθυναν χαιρετισμούς από τους επισκέπτες η κα. Σταματίνα Μάρκου, εκπρόσωπος επικοινωνίας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, ο κ. Jay Zhang αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του CIMF, ο κ Κωνσταντίνος Κορνιωτάκης, Γενικός Γραμματέας του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, καθώς και ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου