Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Καλαμάτα: Απολογείται η γυναίκα που «αγόρασε» βρέφος από νεαρή απο τη Βουλγαρια

την Αθήνα, που «αγόρασε» το 8 ημερών βρέφος από την 24χρονη Βούλγαρη, έπειτα από διαμεσολάβηση της 35χρονης ομοεθνούς της και της 56χρονης Καλαματιανής γυναικολόγου.

Μάλιστα, αύριο αναμένεται να εμφανισθεί ενώπιον της ανακρίτριας Καλαμάτας για να δώσει εξηγήσεις για την πράξη της.

Στο μεταξύ, χθες απολογήθηκε για αρκετές ώρες στην ανακρίτρια η 56χρονη γυναικολόγος και στη συνέχεια, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κατηγορία που τη βαρύνει δεν προβλέπει προφυλάκιση. Η 56χρονη πρέπει να καταβάλει ως εγγύηση 10.000 ευρώ, ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Αρνήθηκε οποιαδήποτε σκοπιμότητα

Η 56χρονη γυναικολόγος αρνήθηκε οποιαδήποτε σκοπιμότητα, δόλο ή κερδοσκοπία στη συμμετοχή της και επέμεινε πως η δική της ανάμειξη στην υπόθεση είχε ανθρωπιστικό κίνητρο, πρωτίστως για το καλό του παιδιού. Μάλιστα, όπως εξήγησε και ο συνήγορός της Βασίλης Αμανατίδης, η γιατρός είχε την πεποίθηση ότι όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες.

«Θεωρεί πως είναι αστείο να αναφέρουν ότι υπήρχε σκοπός κερδοσκοπίας, ενώ τα 1.500 ευρώ που προσέφερε η μέλλουσα θετή μητέρα στη φυσική, επρόκειτο για βοήθημα, ώστε να αντιμετωπίσει η γυναίκα τις ανάγκες της σε διατροφή, φάρμακα και λοιπά κατά τη διάρκεια της λοχείας», τόνισε ο κ. Αμανατίδης, ενώ πρόσθεσε ότι και η ίδια η γιατρός δεν είχε κανένα όφελος. Αντίθετα, η εξέλιξη των πραγμάτων της δημιούργησε προβλήματα.
Σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν η 24χρονη μητέρα του παιδιού, η 35χρονη ομοεθνής της που διαμεσολάβησε και ο νεαρός συμβολαιογράφος.
Υπενθυμίζεται ότι η 24χρονη μητέρα κατηγορείται για παράνομη υιοθεσία με αθέμιτο όφελος, κατ’ επάγγελμα και κερδοσκοπία, η 35χρονη Βουλγάρα για διαμεσολάβηση στην παράνομη υιοθεσία και ο συμβολαιογράφος για απλή συνέργεια.

Ένας εκ των συνηγόρων, ο κ. Διονύσης Αλευράς τόνισε σε δηλώσεις του ότι στην υπόθεση αυτή, που γίνεται ανακριτική έρευνα, έχει αποδοθεί ποινικά και κοινωνικά διάσταση υπερβολής. «Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Νομίζω ότι η ψυχραιμία και η νηφάλια διαδικασία της Ανάκρισης θα αποδώσουν στην υπόθεση την πραγματική της διάσταση και θα φωτισθεί κάθε πτυχή της. Κανένα από τα εμπλεκόμενα μέλη δεν επεδίωξε ή είχε οικονομικό όφελος», συμπλήρωσε ο κ. Αλευράς.

Έρευνες στα γραφεία τους

Στο μεταξύ, χθες έγιναν έρευνες από την Αστυνομία στα γραφεία της γυναικολόγου και του συμβολαιογράφου, απ’ όπου κατασχέθηκαν βιβλία εγγραφών και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, προκειμένου να διερευνηθούν.

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, ζήτημα της υπόθεσης αυτής είναι το ενός μηνός βρέφος, που δεν καταλαβαίνει τίποτα απ’ όσα έχουν διαδραματισθεί με επίκεντρο το ίδιο και για την τύχη του οποίου θα αποφασίσουν οι δικαστικές Αρχές, με πιθανότερο να δοθεί εντολή να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου