Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

AYTA EINAI TA 11 ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΧΩΔΟΥΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ...

Όλοι μας μπορεί να νιώσουμε νευρικότητα και άγχος σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ...
όταν καλούμαστε να μιλήσουμε ενώπιον ενός μεγάλου κοινού, ή όταν περνάμε περίοδο με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Αλλά για μερικούς ανθρώπους, το αυξημένο άγχος είναι μια..... κατάσταση τόσο συχνή και τόσο ισχυρή, ώστε υπερκαλύπτει σχεδόν κάθε άλλη πτυχή του εαυτού τους και καθορίζει τις ζωές τους.
Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε το απλό καθημερινό άγχος, από την Αγχώδη Διαταραχή; Δεν είναι εύκολο. Το άγχος έχει πολλές διαφορετικές μορφές, όπως κρίσεις πανικού, φοβίες και συμπτώματα κοινωνικού άγχους, με αποτέλεσμα η διάκριση ανάμεσα στην Αγχώδη Διαταραχή και το "φυσιολογικό" άγχος δεν είναι πάντα σαφής.
Τα σημάδια που δείχνουν ότι ίσως πάσχετε από Αγχώδη Διαταραχή
Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο της αγχώδους διαταραχής (κρίση πανικού, κοινωνικό άγχος, φοβίες και γενικευμένη αγχώδης διαταραχή), αλλά, γενικά, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:
-Συναισθήματα του πανικού, φόβου και ανησυχίας
-Προβλήματα ύπνου
-Κρύα ή ιδρωμένα χέρια ή/και πόδια
-Δύσπνοια
-Ταχυκαρδία
-Το άτομο αδυνατεί να παραμείνει ακίνητο και σε ηρεμία
-Ξηροστομία
-Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια ή τα πόδια
-Ναυτία
-Μυϊκή ένταση
-Ζάλη
Είναι δυνατό να προληφθεί η Αγχώδης Διαταραχή;
Όχι, οι αγχώδεις διαταραχές δεν μπορεί να προληφθούν. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε ή να μειώσετε τα συμπτώματα:
-Σταματήστε ή μειώστε την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά τύπου κόλα, τα ενεργειακά ποτά και η σοκολάτα.
-Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε φάρμακα ή βότανα. Πολλά από αυτά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να αυξήσουν τα συμπτώματα άγχους σε εσάς προσωπικά, αφού ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.
-Ζητήστε συμβουλές και υποστήριξη, αν αρχίσετε να αισθάνεστε ανήσυχοι συχνά/τακτικά χωρίς καμία προφανή αιτία.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου