Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το νενομισμένο όρκο που προβλέπεται από το Σύνταγμα έδωσε ενώπιον της Βουλής ο Προκόπης Παυλόπουλος, που είναι ο έβδομος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα τιμητικά αγήματα του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας ήταν.....παραταγμένα μπροστά από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου της Βουλής και απέδωσαν τιμές στον εκλεγμένο Πρόεδρο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υποδέχθηκαν τον Προκόπη Παυλόπουλο και μαζί κατευθύνθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου έγινε η ορκωμοσία στις 18:30.

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας, Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζομαι την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού λαού» ήταν ο όρκος που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε τον όρκο, οι βουλευτές και οι παριστάμενοι άρχισαν να φωνάζουν «άξιος, άξιος» και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η πρώτη πράξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν να υπογράψει το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας, το οποίο συνυπογράφηκε από τον πρωθυπουργό, την πρόεδρο της Βουλής και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αμέσως μετά, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέβηκε από το έδρανο του προέδρου της Βουλής και χαιρέτησε τους βουλευτές που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά των εδράνων.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, την Αλέκα Παπαρήγα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τους πρώην πρωθυπουργούς, Τζανή Τζανετάκη και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που παρευρίσκονταν στην ορκωμοσία.

Μετά την τελετή στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατευθύνθηκαν στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, όπου είχαν ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου