Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μόνο στις τουριστικές περιοχές τα καταστήματα ανοιχτά



Μόνο στις τουριστικές περιοχές ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές, προτείνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες στην Πελοπόννησο κι αντιδρούν στην συνολική απελευθέρωση επισημαίνοντας πως, «όταν ο κόσμος έχει χρήματα βρίσκει χρόνο να βγει για ψώνια». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών…

Βιοτεχνών Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Τάκης Θεοδωρόπουλος με δηλώσεις του σημείωσε ότι, «η αγορά δίνει λύση στα προβλήματα από μόνη της, όταν υπάρχει ανάγκη» και ανέφερε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τουριστικές περιοχές όπου τα καταστήματα είναι ανοικτά ως τα μεσάνυχτα το χειμώνα, όπως στη Δημητσάνα, που είναι χειμερινό τουριστικό θέρετρο, αλλά το καλοκαίρι δεν υπάρχει τέτοιου είδους ανάγκη.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της ΟΕΒΑ, είπε πως θα γίνει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη, σήμερα το απόγευμα ή αύριο και θα προτείνουν να μην ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, εκτός από τις τουριστικές περιοχές της Πελοποννήσου και τόνισε, «σε επίπεδο Περιφέρειας θα συνεννοηθούμε, γιατί εδώ πρυτανεύει η λογική».
Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις σε ανακοίνωσή του, τίθεται ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι, «η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία στο χώρο του εμπορίου με άμεση επίπτωση ειδικότερα στη νεολαία και τις γυναίκες». Επίσης, υπογραμμίζεται πως στόχος αυτών που προωθούν το άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακές, είναι «η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων. Κερδισμένοι θα είναι τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ – μάρκετ, οι μονοπωλιακοί όμιλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου