Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η απόφαση των δημάρχων της Πελοποννήσου



 Πλήγμα για το αυτοδιοίκητο των δήμων χαρακτήρισε τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αναφέρονται στη διαθεσιμότητα προσωπικού και τα οικονομικά των ΟΤΑ, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Η Περιφερειακή Ένωση..

 Δήμων Πελοποννήσου που αξιολόγησε χθες βράδυ την κατάσταση σε ότι αφορά τη δημοτική αστυνομία, ζητάει να υπάρξει θεσμική διασύνδεση των δήμων με την Αστυνομία, ώστε οι δημοτικοί αστυνομικοί, που μέσω διαθεσιμότητας θα μεταταχτούν στην ΕΛ.ΑΣ, να μην μετακινηθούν από τις περιοχές που υπηρετούσαν, ώστε σε συνεργασία με τους δήμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων και την πάταξη του παραεμπορίου που αποτελεί μεγάλη πληγή. Παράλληλα, ζητούν να δοθεί και η δυνατότητα μεταφοράς αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας σε δημοτικούς υπαλλήλους.
Ειδικότερα, οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου ομόφωνα διαπιστώνουν ότι με το πολυνομοσχέδιο παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 101 και 102, που καθιερώνουν την αυτοτέλεια των ΟΤΑ και υπογραμμίζουν πως το πολυνομοσχέδιο αποτελεί την τελευταία έκφραση επιθετικότητας στον πυρήνα της αυτοδιοίκησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου