Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

«Αιώνιο» ντέρμπι στη Λεωφόρο για το ξεκαθάρισμα του τίτλου

Το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαθχεί την ερχόμενη Κυριακή (19:30) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεσπόζει από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής για το ....πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Εκτός από το γόητρο, που πάντα έχει κυρίαρχη θέση στα ντέρμπι των «αιωνίων», οι «πράσινοι» θέλουν την νίκη για να μειώσουν την διαφορά από τον Ολυμπιακό στους τρεις βαθμούς και να ελπίζουν σε μελλοντικό «στραβοπάτημα» των πρωταθλητών για να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Παράλληλα όμως, οι γηπεδούχοι έχουν και το κίνητρο κατάκτησης της δεύτερης θέσης, που δίνει βαθμολογικό πλεονέκτημα στην διαδικασία των πλέι οφ. Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ από την απογοητευτική εμφάνιση στην Ουκρανία και την «καθαρή» ήττα που γνώρισαν από την Ντνίπρο με 2-0 στον πρώτο αγώνα για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει την «πολυτέλεια» να παίξει για δύο αποτελέσματα, έτσι ώστε να κάνει το καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι παίκτες του να συγκεντρωθούν αναπόσπαστοι στον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης με τους Ουκρανούς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ακόμη, ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή στην Βέροια, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος είναι τα λογικά φαβορί για την νίκη, υποδεχόμενοι τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό, αντίστοιχα, ενώ αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις Πανθρακικός-Παναιτωλικός, Καλλονή ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς-Κέρκυρα και Εργοτέλης-Ατρόμητος.

Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/2

Πανθρακικός-Παναιτωλικός (Δημ. Στάδιο Κομοτηνής, 15:00)
Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα (Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης, 17:15)
Βέροια-ΠΑΟΚ (Δημ. Στάδιο Βέροιας, 19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/2
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ (Γηπ. "Θ. Κολοκοτρώνης", 15:00)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 17:15)
Πλατανιάς-Κέρκυρα (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων, 17:15)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Γηπ. "Απ. Νικολαϊδης", 19:30)
Νίκη Βόλου-Ξάνθη 0-3 (α.α.)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/2

Εργοτέλης-Ατρόμητος (Γηπ. "Θ. Βαρδινογιάννης", 19:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου