Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ''...

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας...
για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον.... realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.


Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν η Γερμανία επιμείνει στο τελεσίγραφο και μπει η χώρα στην περιπέτεια να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη ρευστότητα και την ομαλή λειτουργίας της Οικονομίας, απάντησε:«Το καταλαβαίνω αυτό,ο φόβος και η αγωνία είναι κατανοητή. Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, θεωρώ και έτσι έχει δείξει η όλη διαδικασία αυτό το διάστημα, τις 20 μέρες, θα βρεθεί οπωσδήποτε λύση στη μέση του δρόμου προς το συμφέρον και των δύο και του ελληνικού του λαού και των λαών της Ευρώπης»

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, «οποιαδήποτε άλλη λύση καταλαβαίνει ο κόσμος και οι κυβερνήσεις ότι θα είναι η απαρχή δεινών για τους ευρωπαϊκούς λαούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια».

Όπως είπε ο υπουργός, «εμείς συγκεκριμένο πρόγραμμα καταθέσαμε και είναι συγκεκριμένα τα αιτήματα που έχουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται αν ενταχθεί αυτό μέσα στη λογική του μη βιώσιμου χρέους».

«Όταν αυτή την στιγμή το χρέος είναι μη βιώσιμο και αυτοί ζητάνε 3% φέτος πρωτογενές περίσσευμα για την εξυπηρέτηση δεν υπάρχει λύση που να είναι μόνο οικονομική», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ενώ έλεγαν για 1,5% -μάξιμουμ- τα επανέφεραν όλα, μιλάνε για 3% και 4,5%».

Στο ερώτημα αν θα είχε νόημα μια συνεννόηση μεταξύ των αρχηγών των άλλων κομμάτων, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε: «Παρότι δεν έχει ζητηθεί ξεκίνησαν χθες το βράδυ να συναντηθούν οι 3 και να επικοινωνήσουν, ουσιαστικά παρουσιαστικά το αντικυβερνητικό μέτωπο, ενώ δεν είναι αυτό. Εμείς έχουμε πει ότι όποιος ζητήσει αμέσως δίνουμε, θα φροντίσουμε σήμερα να ενημερωθούν τα κόμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου