Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Προβληματισμός στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Σκεπτικισμός υπήρξε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγινε μια πρώτη αποτίμηση της πολιτικής κατάστασης, αλλά και των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα το...
τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά στελέχη, κυρίως της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για υποχωρήσεις της κυβέρνησης και πως με μερικές αποφάσεις που πάρθηκαν χάνεται η επαφή που υπάρχει με το λαό, ο οποίος είναι η κινητήρια δύναμη που έδωσε την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Επικρίσεις υπήρξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, για το γεγονός ότι ουσιαστικά οι πιέσεις της τρόικας οδήγησαν στην κυβέρνηση να μεταθέσει για την άλλη εβδομάδα τα νομοσχέδια για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και τα εργασιακά, που είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. ¨Αν πάμε έτσι, αν συνδέονται αυτά, τότε δεν θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε αυτά που λέμε στο πρόγραμμα μας¨, φέρεται να υποστήριξε κορυφαίο στέλεχος.
Το ίδιο στέλεχος υποστήριξε ότι «όταν ο κόσμος μας βλέπει να εκλέγουμε μαζί με τη ΝΔ Πρόεδρο Δημοκρατίας, όταν μας βλέπει να αποδεχόμαστε εποπτεία και να ζητάμε παράταση της δανειακής σύμβασης, τότε καταλαβαίνει ότι πάμε σε μεγάλη υπαναχώρηση», ενώ άλλο μέλος εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε μεταξυ ενός καταστροφικού κενού ή ενός καταστροφικού συμβιβασμού».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και φωνές που τόνιζαν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθεί σε αθέτηση των υποσχέσεών του θα πρέπει να οδηγηθεί και πάλι στη λαϊκή ετυμηγορία.
Η πλευρά της πλειοψηφίας εμφανίστηκε καθησυχαστική πως θα βρεθεί λύση και πως είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί το ¨πρόγραμμα - γέφυρα¨. «Ολα όσα γίνονται είναι μέσα στο προεκλογικό μας αφήγημα είπαν χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι ακόμα κι αν διαφαίνονται κάποια σκοτεινά σημεία, με το χρόνο, θα φωτιστούν», τόνισε η προεδρική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου